https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Beltinski župan sprejel nove doktorje znanosti

Beltinci, 21.09.2014 ob 9:00  

Župan občine Beltinci, dr. Matej Gomboši, je v soboto zvečer v Grajski dvorani beltinskega gradu sprejel nove doktorje znanosti, ki živijo v občini ali pa od tod izvirajo. Letos jih je ta strokovni naziv pridobilo kar pet.


Beltinski župan je v soboto svečano sprejel nove doktorje znanosti, ki v občini živijo ali od tod izvirajo. To so postali dr. Mojca Horvat iz Dokležovja, dr. Simon Ülen iz Lipovcev, dr. Izidor Sabotin iz Beltincev, dr. Drago Jerebic iz Lipovcev, zdaj živeč v Gotavlju-Žalec, svojo odsotnost pa sta opravičila še dr. Mateja Cvetek (roj. Erjavec) iz Lipovcev sedaj živeča v Ukancu pri Bohinjskem jezeru in dr. Bojan Zadravec iz Lipe.

Dr. Mojca Horvat je doktorirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani z doktorsko disertacijo z naslovom Morfološka struktura in geolingvistična interpretacija rastlinskih poimenovanj v slovenskih narečjih.

Dr. Simon Ülen je doktoriral na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru, naslov njegove doktorske disertacije pa je Učinkovitost konceptualnega pouka fizike v srednji šoli.

Dr. Izidor Sabotin je zagovarjal svojo doktorsko disertacijo z naslovom Razvoj mikrostrukturnega sistema za sintezo ionskih tekočin z vidika elektroerozijske obdelave na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani.

Dr. Drago Jerebic pa je predstavil svojo doktorsko disertacijo z naslovom Odnos mama in sin v povezavi s kasnejšo zasvojenostjo z alkoholom, ki jo je zagovarjal na Teološki fakulteti v Ljubljani.

Vsi novi doktorji znanosti sp vsebine svojih doktorskih disertacij tudi na zanimiv način predstavili.

Na prireditvi odstotna dr. Mateja Cvetek je doktorirala z disertacijo z naslovom Čustveno procesiranje in spodbujanje razvoja čustvenega procesiranja v relacijski zakonski in družinski terapiji. dr. Bojan Zadravec pa na Dunaju.

V kulturnem programu so nastopili glasbeniki Glasbene šole Beltinci pod umetniškim vodstvom Denisa Dimitrića in Janje Belič. Sledila je pogostitev in klepet z novimi doktorji znanosti z županom, ki ima tudi sam ta znanstveni naziv s področja računalništva in informatike. Je pa tudi član PAZU – Pomurske akademsko znanstvene unije, ki združuje preko 100 doktorjev znanosti iz Pomurske regije. Želel si je, da bi lahko večkrat skupaj poklepetali, si izmenjali izkušnje in sodelovali.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.09.2014 ob 12:22 Stewen gost

      DOKTORJI - Za časa bivše Juge smo se zgražali, iz česa vse doktorirajo na zunajslovenskih fakultetah..Zdaj pa se čudimpo, ko,iz česa vse doktorirajo na slovenskih fakultetah. Dogovoriš se za neko področje, recimo Odnos mama in sin (Na teološki fakulteti), potem pišeš in pišeš, nastane zajeten zvezek,nato pa vse to obnoviš na komisiji in že si doktor. Mnogi "doktorati" so brez veze. So le kos papirja, na katerega jaz osebno ne bi dal ničesar. Pa še ostali Beltinčani povejte kaj o svojih doktorjih.Tudi o svojem dosedanjem dr.županu!

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.09.2014 ob 15:45 vinko megla gost

      Stewen@ mislim da si tij tudi tak doktorejru kak tej negda v kumrovec so {ste} odili in plačevali šole zdaj so pa naši pametnjakoviči tudi gor prišli ka če jin plačaš maš doktorat. Smo takšin tovajon nedo odili inšpektori kak nan navadnin gospodarstvenikom ki mogoče ne plačaš kaki de deve sramota.Pol se še še pa ven mečejo in kažejo kaj smo mi hi hi navadni kmetje a oni gospoda.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.09.2014 ob 16:05 gost

      Če si dr. še ne pomejni ka si pameten :)

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.09.2014 ob 18:08 gost

      na prvo žogo san znao keri od teh je doktorejro na teologiji. ten se že na faci vijdi ka so šli skouz pralnico možganov.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.09.2014 ob 19:36 gost

      Iskrene čestitke vsem , ki so prejeli ta laskavi naziv !!! Nam občanom Beltinske občine , pa tale naziv našega župana , prav nič ne pomeni , oziroma od tega nimamo nobenega haska ! Životarimo naprej , brez doktorata in z dvignjenimi glavami !

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.09.2014 ob 15:36 Stewen gost

      VINKO MEGLA - Vinko Meglaroš je v Stewenu prepoznal "doktora", ki to seveda ni. Drugi Gost pa pravilno ugotavlja: Če si dr,, še ne pomeni da si pameten. Jaz pa bom zdaj trditev obrnil: Če si (sem) pameten, še ne pomeni, da si dr. Presneto: pa bi lahko bil kot beltinski (in ndrugi) doktori. Da pa od doktorov, razen s področja medicine, ni kake posebne koristi,pa iztak vsi vemo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.09.2014 ob 22:17 občan gost

      Ja žalostno je to razmišljane nekaterih. Zato pa smo tu kjer smo in tu bomo še nekaj časa tudi ostali. Ko bomo (boste) znali znanje ceniti, bo tudi v Prekmurju in Sloveniji drugače.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.09.2014 ob 19:26 optimist beltinski občan gost

      Gost-občan se popolnoma strinjam s teuf! Premalo cenimo znanje, se sploh ne čudim, zakoj možgani bežijo, ... Tudi sam san na toj poti ...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.