https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dan brez avtomobila v centru Murske Sobote

Murska Sobota, 23.09.2014 ob 9:30  

Evropski teden mobilnosti se je v Murski Soboti v ponedeljek zaključil z Dnevom brez avtomobila v centru mesta.


Za promet z motornimi vozli je bilo zaprto mestno središče Murske Sobote (Slovenska ulica, Trg zmage, del Ulice Štefana Kovača, Kardoševa ulica, Trubarjev drevored, Zvezna ulica, Kocljeva ulica in Ulica Staneta Rozmana). V dopoldanskih urah so se zbrali v centru mesta predvsem najmlajši. Otroci, ki obiskujejo vrtce in nižje razrede osnovne šole, so si ogledali ulično predstavo Tinke in Tonke z zgodbo o prometnih pravilih, nekoliko starejši, tisti ki že imajo izpit za kolo, pa so v mesto prišli s kolesi in se preizkusili v spretnostni vožnji in vožnji po polžje, kjer je zmagal tisti, ki je vnaprej določeno razdaljo prevozil v najdaljšem času. V dopoldanskih urah je MO Murska Sobota predala Policijski upravi Murska Sobota novo kolo, ki ga bodo koristno uporabili za nadzor prometa ter javnega reda in miru. Otroke je po mestu vozil vlakec. Popoldne so si obiskovalci lahko dali popraviti kolo ali kolesarsko opremo in preizkusili električna kolesa. Na ploščadi pred NLB in Pošto pa so se otroci višjih razredov osnovne šole lahko preizkusili še v vožnji z avtomobilčki po mini mestni ureditvi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.09.2014 ob 11:12 gost gost

      Dan brez avtomobila ne pomejne samo doj zaprejte ceste pa postavite table kak je tou v slovenske prakse že stalnica. Pomejne še dodatno zagotovite parkirne prostore, ker lidgej z Goričkoga pa Markovskoga nemajo ge parkejrate gda se prpelajo delat!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.09.2014 ob 12:44 Metka gost

      Tocno tak, nemas kje parkirati, poleg toga pa potrosis dosti vec bencina, ka se vozis okrog in okrog in isces parkirisce. In s tem se bolj onesnazis okolje;) verjetno so si ga izmislili zelo pametni ljudje;)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.09.2014 ob 14:37 DelR gost

      Popravek, nemreš ger parkerati čist v centri. Enin je problem iti cirka 5-10 min v peški gnesden, ampak ščejo direkt kda vou stopijo že priti k željenomi cilji. Ge npr. san parkero včeraj pa že parkrat prek kopališča, pa je nej nikše gužve bile, še kamot za par avtoj mesto bilo. Najde se vedno ger, samo malo trbe ponavadi hoje uporabiti. Meni npr. je to nej nikša ovira, rajši iden par minut peški kak pa parking plačn. Tuj , če samo 50 centov, meni se ide za načela oz. principe.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.09.2014 ob 22:36 gost gost

      kakša načela, kakšne principe? Ka te mora čakati kšenki park plac? Halo? Naj parkirišča zriktajo podjetja ge delate, nej ka odžirate parkirišča domačinom pred bloki. Park plac je nej neka samoumevnoga, kak neštrni mislite. Idi v kakšni drugi varaš pa mi povej ge lejko parkejraš fraj, ker si se prlpelo ta delat?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.