https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Luka Ciglarič: Ekipa naredi posameznika, ne posameznik ekipo

Murska Sobota, 26.9.2014  

Po petih krogih "pomurske" tretje lige - vzhod se NŠ Mura nahaja na četrtem mestu, v zadnjem krogu pa so zabeležili rekordno visoko zmago. Sosednje Bakovce so namreč premagali s kar 8:1. Enkrat se je med strelce vpisal tudi Luka Ciglarič, s katerim smo opravili kratek pogovor.

V lanski sezoni je NŠ Mura osvojila drugo mesto v prvi MNL Murska Sobota, medtem ko so bili Bakovci tretji, zato se je pričakovalo, da bo sosedski obračun v višji ligi, kjer sedaj oba kluba nastopata, bolj izenačen. Toda realnost je drugačna, saj trener Bakovec Goran Gutalj nima na razpolago veliko igralcev, zato imajo na tekmah vedno manj igralcev, kot bi jih lahko imeli, proti Muri recimo samo tri.

Nasprotno imajo v taboru črno-belih širok igralski kader, ki je uspel mrežo Bakovec napolniti kar osemkrat. Tako visoke zmage niso pričakovali niti Murini igralci sami. "Seveda tako visoke zmage nismo pričakovali, vendar v vsako tekmo gremo motivirani, da zmagamo. Seveda pa je bilo proti Bakovcem toliko slajše, saj je bil sosedski derbi," pravi napadalec Luka Ciglarič, ki se je tudi sam enkrat vpisal med strelce.

In kako je bi sam zadovoljen s svojo predstavo? "Dosegel sem en zadetek in še podal pri dveh zadetkih tako da sem s svojo predstavo bil kar zadovoljen. Toda najpomembnejše je, da igramo kot ekipa, saj ekipa naredi posameznika in ne posameznik ekipe," skromno reče Ciglarič, ki je v igro vstopil šele v začetku drugega polčasa, ko je bil izid že 3:1 za Muraše.

20-letni Ljutomerčan se je v Mursko Soboto preselil letos iz Ljutomera, nase pa je opozoril v pripravljalnem obdobju, ko je na prijateljski tekmi ob 90. obletnici Mure proti italijanskemu Udineseju dosegel dva zadetka in tako zagotovil domačo zmago. Spomini na to tekmo so verjetno lepi ...  "Proti Udineseju je bilo igrati z užitkom, saj so italijanski prvoligaši in je bila motivacija toliko večja. Pika na i pa sta bila zadetka, ki mi bosta ostala v lepem spominu in seveda je lepa popotnica za naprej," pravi Luka.

In kako je napadalec, ki igra tudi na poziciji pol špice, zadovoljen z začetkom letošnje sezone? "V sezono smo štartali slabše, saj smo na prvi tekmi izgubili proti Tromejniku, ki pa so dobra ekipa. S tremi zaporednimi zmagami v nadaljevanju pa smo lahko zadovoljnejši, vendar najpomembnejše tekme šele pridejo."

Glede pričakovanj o Murini uvrstitvi v letošnji sezoni Ciglarič pravi, da kot ekipa pričakujejo uvrstitev med prvo peterico, s trdim delom in dobrimi predstavami pa meni, da lahko posežejo tudi na sam vrh lestvice.

Portret Luke Ciglariča: nogomet je začel igrati pri štirih letih, zanj ga je navdušil oče. Njegov prvi klub je bil domači Ljutomer, pri štirinajstih letih pa se je za leto in pol preselil k Veržeju. Sledil je povratek v Ljutomer, ki je nastopal s kadeti in mladinci v drugi slovenski ligi, po izpadu pa se je znova preselil v Veržej, ki je nato prav tako igral v drugi ligi. Tam so uspešno nastopali in je bil pri kadetih tretji strelec lige, naslednje leto pa pri mladincih drugi strelec lige.

S šestnajstimi leti je debitiral za člane Veržeja v tretji slovenski ligi, nato pa se je preselil v Mursko Soboto, kjer je za mladince igral v prvi ligi. Po propadu Mure se je vrnil v Ljutomer, kjer je članom v tretji ligi pomagal do mesta, sam pa je zadel devetkrat. Pred sezono je vnovič prišel k Muri, kjer do zdaj dosegel dva zadetka na štirih tekmah.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2014 ob 15:02 piki gost

      Lep mlad negovan

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2014 ob 15:08 gost

      Proti prvoligašu Udineseju?? Ebo je za njega doktor nogometa.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.09.2014 ob 15:42 tutu gost

      San gučo z nekaterimi igralci in prej ka Ciglariča redki prenašajo. Mali je prej naduvan kak redkošteri nogometaš. No, nemren pa povedate, ka bi bil slab, ka bi se prekleto zlago. Napadi na levon krili so letos dosta bole nevarni kak na desnon krili...

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.09.2014 ob 16:48 gost

      Še en malički napadalec in nika posebnoga.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.09.2014 ob 17:36 REALNOST gost

      PUN SEBEJ KAK.... SELI PA SE .... ČE BI BIL REJSAN TAK DOBER BI OSTAL V SVOJEM MATIČNOM KLUBU LOTMERKI, NEK KA ODE KAK KAKŠEN REVOLVERAŠ PO FAZANERIJI!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.09.2014 ob 18:07 gost

      V Veržeju lahko samo kopačke puca. Štoperi v drugi ligi ga v žep dajo. V tej ligi je lahko car, ker je slaba.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.09.2014 ob 18:50 gost

      smejšen igralec. Štivan tej ti špila šenki

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.09.2014 ob 20:00 M gost

      Če že kdo odstopa v ekipi Mure, je to Poredoš.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.09.2014 ob 20:02 M gost

      Ups... mogoče bi moral napisati izstopa, da ne boste mislili, da gre za grajo. Skratka Poredoš je zame najboljši in najbolj nevaren v napadu do zdaj, njegova igra pa je zanesljiva.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.09.2014 ob 21:11 gost

      Že spet stara pesem.Šinfanje gor šinfanje dol pa po dolgem in počez.Sami nogometni eksperti.Ne vala ta pa ne vala on zmeraj samo nezadovoljstvo in kritiziranje .Tipično PREKMURSKO.Zato smo pa tu kjer smo.KATASTROFA kako dolgo še.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.09.2014 ob 21:15 gost

      Dečko tako mladi pa menjal telko klubov PTICA SELIVKA

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.09.2014 ob 21:19 gost

      Zakoj pa se ne bi smelo kritizirati? V toj pomurski tretji ligi se pa res ni potrebno samohvaliti, ker to je bicikl liga. Za to naso revno pokrajino je tou prava liga in pravi nogomet. Tou ni sinfanje ampak realnost.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.09.2014 ob 22:30 Gost gost

      Ne ven ka bi bilo v tun komentari za šinfate. Brezveze se eni napucavlete. Dečka ne poznan lejko pa poven ka so selitve neka normalnoga gnes den še posebej na tem nivoju če je v bližini telko klubov v podobnih ligah. Zakaj? Lahko je vzrok sprememba in želja igrati drugod, lejko ti ne paše trener ali e v ekipi ne znajdeš ali te okolica ne sprejema itd. Tak ka pustite šinfanje in se posvetite sebi in tistomi ka ste vi naredeli v kakršnem koli poglede te že in te bole zadovoljni s sebof tak te tudi druge menje šinfale

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.09.2014 ob 7:33 gost

      Pri Muri je tako,če resnico povejš potem nekateri pametnjakoviči,če ravno niso to pravijo da si nasprotnik Mure oziroma,da šinfaš Muro.Kaj se pa tiče Ciglariča on pa ima zelo velike MUHE to je pokazo v Martjanci.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.09.2014 ob 7:59 gost

      Ges nevidin nobeno šinfanje prauti Muri. Če pa povejš istino o vodstvenih v klube ali kerome igralci, te pa majo za nasprotnika. San pa mnenja, ka starši igralcov že zdaj v 3ligi postavlajo pogoje, ka njihove sinovi morejo špilati. Cifer se enih staršov dobesedno boji, Štivan pa njim vse obeča, te se pa skrivle. Stara pesem . Sigurno de pa Mura premagala Grad. Tau pa je tudi rejsan. Trdim, ka ima Muro najbaugšo ekipo. Vsi drugi trenerji se lejko zgovarjajo na 101 način.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.09.2014 ob 12:22 gost

      TRENERČKI SAMA NEVOŠČLJIVOST,PUSTITE IGRALCE,TRENERJE,NAVIJAČE NAMIRU,ČE NIMATE KLUBOV STE SAMI KRIVI

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.09.2014 ob 14:17 OPAZOVALEC gost

      CIFER SE NEKA POGOSTO DOBIVLE Z ILIĆON NA PIJAČE....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      27.09.2014 ob 18:35 gost

      ilić naženejo iz Beltinec, evo ga že vkuper z njegvin sinon v Muri, ha,ha,ha Še eden, ka se je v Slovenije dobro oženo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.09.2014 ob 18:03 muraš gost

      Jaz bi samo rad povedal, da se Luka včasih zelo zelo grdo obnaša in vpliva slabo na ekipo. Mogel bi samo odnos spremeniti pa malo z glavo tuhtati.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.09.2014 ob 20:39 asdfghjklč gost

      jesoš jesoš :) človik vseposedi dužen peneze svojin najbokšin kolegon. samo spitavle ka bi ga što okoli vozo. menjavle klube (veržej, ljutomer, muro) kak spodnje lače. V ljutomeri so vse srečni ka odišo ka ga nišče nej mogo prenašati več. Samovšečnež :)

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.