https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Evropa z zlatim priznanjem nagradila Veliko Polano za urejenost kraja

29.09.2014 ob 11:00  

Poleg zlatega priznanja za urejenost kraja in celovit pristop k urejanju naselja je Velika Polana prejela še tematsko nagrado za Park dežele štorkelj.


Park dežele štorkelj, turistična tržnica, domačija pisatelja Miška Kranjca, Copekov mlin, močvirski travniki in druge lepote občine so očarale mednarodno komisijo tekmovanja Entente Florale Europe, ki je junija letos obiskala Veliko Polano. V tekmovanju je letos sodelovalo 19 naselij, komisija pa je tokrat podelila eno bronasto, pet srebrnih in 12 zlatih priznanj, med katerimi je eno šlo v roke Polančanov. Ob zlatem priznanju za urejenost kraja pa je Velika Polana prejela tudi tematsko nagrado, ki jim jo je prinesel Park dežele štorkelj.

Med slovenskimi dobitniki priznanj so bile tudi Slovenjske Konjice, ki so si v kategoriji mest prav tako prislužile zlato priznanje. Na evropskem tekmovanju so lahko sodelovali samo kraji, ki so dosegli prvo mesto v posamezni kategoriji na državnem ocenjevanju krajev v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga je izvedla Turistična zveza Slovenije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2014 ob 13:16 Vprašanje? gost

      Zanima me sledeče, kakšno konkretno korist od te nagrade bodo imeli občani? Recimo, bo kdo imel zaradi tega imel zaposlitev, bodo podjetja s sedežem v občini Velika Polana imela kaj dodatnega posla zaradi tega,...? Dodatno me pa še zanima, kdaj bo šerif (beri: župan) prejel kazen za kajenje v gostinskem lokalu? Le on je namreč "vsemogočni" in si je dovolil pokaditi cigaro, ja, cigaro, niti ne cigaret, saj pa je šerif! Vsi ostali so kljub opitemu stanju bili dovolj kultivirani in šli kadit ven. Vse to je še en dokaz več, da v pomurjo ne rabimo občin z nekaj 100 prebivalci. Tudi zato pač sposobni ljudje nimajo volje se vključevati v vaško politiko in kandidirati za župane ali svetnike.

      12 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2014 ob 19:10 gost

        Res je dovolj pelargonij,ki rastejo celo v kontejnerjih...napočil je čas, ko bo narodu potrebno dati "kruha" in ne le" iger":))

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2014 ob 14:31 Vprašanje?-kreten gost

      tij si stvarno kreten. Glede na to ka je to verjetno najlepše priznanje ka je lehko dobo župan za svoje delo,se je pač napil pa pokado eno faking cigaro. In to tebe zdaj tak strašno bolij ali ka? hjao mijslen favšija na viški

      19 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2014 ob 14:46 hotiza gost

      Tü so nej pouleg računani grablašje kvatrašje in rasjaši ?

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2014 ob 15:00 Aja? gost

      Jaz osebno pa sem mislil, da je to nagrada za občino in ne za župana. Do zdaj sem tudi mislil, da se je pravil in zakonov potrebno držati, ne glede na to kdo si in kaj se ti je recimo tisti dan pripetilo.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2014 ob 15:48 vino megla gost

      Deca draga tou je še nej nikaj zdaj de lekaj naselo 100 parov zimskij štrkov ka že jin šivlejo gvante tej štri nedo smeli zapistiti Polane in opet nagrada Polančaron vidite ka so zmožni grablaši.Nej se je niti eden župan toga zmislo samo tej zimski štri do lekaj meli licenco za snej metati po tun parki.

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.09.2014 ob 18:14 gost

      šerif je zmago...

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.09.2014 ob 20:17 polančar gost

      Lidje ne motajte nekaj v brezveze? Ste bilij v časi mandata Župana v Polani? Pa v mandati prejšnjiva župana? Ka se je napravilo te kda sta bila prejšnjiva župana pa kda je te?? Te nikaj zdaj pa marsikaj! Pa mijslin ka smo lejko domačijni ponosni ka živemo v takšnen kraji ge se napravi vse ka se začne! Zakoj nema letos na volijtvaj konkurence? Zatau ka njemi lidje zavupamo! Glejte drujge občine ka se dela? vse se začne te pa opistij samo zatau ka čudežno pejnezi sfalijo! ha ha je kadiu cigaro? Prijdi v bilokero gostilno kda se po delovnen časi zapre! v 3/4 se kadij! tak ka nekaj ne palamudi majmun!

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.09.2014 ob 21:33 Markec gost

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.09.2014 ob 21:49 vanek gost

      Rejsan te žopan je dober či si vse fele vo zmijsli.San zadnjč čul ka lekar v toj evropi so nej znali ka so štrki eto v Polani majo pa lejtne in do zdaj lepo meli tudi zimske.Pa preletij pa par miljončkov v Polano na nebom vse naštevo ka še de se izvajalo takšnoga.Nej so še v načrti zimske žabe saj štrk more nikaj jesti.Kaj takšega še nišče nej čul v drujgij opčinaj nej ka bi vleko pejneze.Tak dele samo lepo delajte vred z žopanom čestitke.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.09.2014 ob 22:06 Markec gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. Stevek
      29.09.2014 ob 22:10 Stevek

      Ko stojiš v res lepi vasi Velika Polana na pločniku in se mimo peljejo ljudje, pa slišiš pogovor " V Polani se je nej samo genolo, oni šibajo sto na uro, škoda, ka san nej v njihovoj občini" ti srce zaigra in si misliš, če tujci o nas tako razmišljao, potem smo pa na pravi poti. Zato me zelo žalosti, ko ob vsaki novici, ki pride iz Velike Polane, bereš take bebaste komentarje ala Vinko Megla in razne druge kritike. Zakaj vedno same kritike? Pokadil je cigaro! Ljudje dragi, za tako priznanje, ko si najlepši v Evropi, jaz pokadim škatlo cigar, pa magari v delovnem času gostilne. Zdaj smo pa še najlepši v Sloveniji!!! Ubogi kritiki (verjetno rojeni bebci ali se pa na veliko takšne delajo), bodo spet imeli delo. Poglejte su publikacijo, ki jo je izdala občina pred dvema tednoma. Vse črno na belem, - VSAK EVRO - nič se ne skriva. Poglejte si vse pridobitve v času župana Damijana Jaklina, pa vam bo vsem jasno, zakaj nima proti kandidata. Da ne govorim o njegovih vizijah, ki so več kot odlične. Teh nekaj pripomb glede njegove komunikacije - veste, vsak, ki ima pet minut časa, pa tudi ne more priti na občino in ga zajebavati "u mozak". Gost Vprašanje? ali se je tebi župan kaj osebno zameril, ker mu sponašaš, da je pokadil cigaro od veselja? Verjetno. Vsa čast gospodu županu, celemu Občinskemu svetu, vsem javnim delavcem in VePo-ju Velika Polana, da imamo tako urejeno občino, da nam jo zavidajo vsi v Sloveniji. Če koga motijo rože, si pa ne zasluži mesto v civilizirani družbi. Vsak, ki pride v Veliko Polano, kaj spije ali poje, pa tudi nekaj prispeva v občinsko blagajno, mar ne? Nekateri se premalo zavedajo pomembnosti turizma. Sedaj pa kritiki, ki vas motijo rože, grablje ali cigare, dajte si duška. Vendar mislim, da vas vsak, ki prečita vaš komentar, v srcu zaničuje. Take enotnosti, odobravanja, navdušenja, kot so jo pokazali ljudje v občini Velika Polana v zadnjem času, še v našem kraju ni bilo. In to je nekaj najlepšega, kar lahko človek doživi. Samo tako naprej.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.09.2014 ob 23:35 Vaščan gost

      Stevek, ker si že omenil občinsko publikacijo, ki je mimogrede tipični predvolilni izdelek in so jih župani drugih občin, celo Štihec, financirali iz lastnega žepa, ti naj povem, da če si jo dobro prebral, seštel in odštel vsak naveden evro si lahko ugotovil, da se je v zadnjem mandatu pridelal kar lepi minus! Malo pa povprašajte izvajalce, ki delajo po občini kako je delat za občino Velika Polana ;) Odnos šerifa do njih je pač na njegovem nivoju, torej je nekje na nivoju srednjega veka, je pa seveda potrebno marsikaj narediti mimo razpisov (za boljše razumevanje beri med vrsticami; op.a.). Določeni komentatorji imajo prav, rože rastejo baje celo iz kontejnerjev, kaj pa to doprinese k razvoju občine pa je druga stvar. S tem turizmom, kot razvojnim potencialom pa že enkrat končajte, ker je utopija in to ne samo v Veliki Polani, ampak v celotnem Pomurju. Vsi bi živeli od švabov in njihovih napitnin, saj je to lažje, kot od lastnega dela, ampak če še niste ugotovili, švabov ni, njihovih napitnin pa še manj! Da je občina najlepša v Sloveniji, evropi, svetu, vesolju,...pa ne vem kaj to prinese razvoju. Drugo bi pa bilo, če bi bili dosti višje po gospodarskih/ekonomskih kriterijih (stopnja brezposelnosti, višina povprečne plače, število podjetij,...), v vsem tem pa je Velika Polana precej na dnu. Ja, izleti, fešte in ostale bonitete za izbrance pa so fajn. Dejstva pa so, da "običajen" občan ne more najeti občinskih objektov, saj ga za to mastno skasirajo (seveda, če mu najem sploh odobrijo, kar je redkost), otroci se ne morejo iti igrat na šolsko igrišče, saj je le-to zaprto in se bo očitno koristilo le enkrat letno (prvi teden v avgustu), Velika Polana je očitno tako velika občina, da obvezno rabi svojo komunalo, ki opravlja odvoz smeti in če ste ugotovili za to plačujemo več, kot ostali,....Vse to so dejstva, s katerimi se ne gre hvalit. Verjamem pa, da se vse ostalo lepo sliši, ampak Stevek in ostali, od rožic ne boste imeli nič, drage položnice, otroke pred računalniki ipd. pa boste imeli na pretek, zdaj pa ocenite sami kar je bolje ;) Pa še to, Velika Polana je očitno edina občina, kjer so nadzorniki pripadniki župana in s tem je nadzor seveda brezpredmeten in le dosti stane, obenem pa za vse, ki še niste slišali, obstaja spletna stran Supervizor, kjer si oglejte transakcije občine in če vsaj malo poznate podjetja, ki so največ pokasirala, veste, da se nakazuje prijateljem ali pa še največji absurd, nakazuje se društvu, kjer je župan tudi predsednik, kar je seveda nedopustno in me zanima ali bo to župan tudi prijavil KPK-ju, kot je bivšega ravnatelja?

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.09.2014 ob 9:18 gost

      FAUŠIJA zafrustriranih in zagrenjenih pa še nesposobnih posameznikov. Polančari lahko ste ponosni na sebe na svoj kraj kateri je prečudovit in tudi na svojega župana pa če je kadil v gostilni, pa če je počasto svoje sodelavci med službenim časom pa če je še ne vem ka ( po mnenju nekaterih posameznikov , ki jin ide v nos njegova sposobnost ) "slaboga" napravo. Polančaron pa odravčaron nega para daleč na okrog. Sicer pa ima možnost kandidirati vsaki ,predvsem tisti ki toliko šinfajo, samo seveda nemajo muda , ker za to niso sposobni.Vse čestitke polančaron za prejeto nagrado in priznanje!

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.09.2014 ob 17:22 Stewen gost

      VELIKA POLANA - Ko bi ne bilo Štefana Perše - Pršeka in neformalne ekipe, ki mu je pomagala pri ustanavljanju občine Velike Polane,danes uspešne Občine ne bi bilo. Škoda, ker so prvemu županu kmalu zrasle peruti, zato je bil često v medijih. Priznati pa mu je treba, da je kraj v njegovem madatu postal vas štorkelj. Zaninivo: zoper župana Pršeka so se zarotili vsi svetniki, razen Damjana Jaklina, sedaj župana Občine. Škoda, ker se je Pršek umaknil iz javnega življenja, tudi v bife ne gre, živi samotarsko življenje, vendar ni kandidat za samostan, saj ima prvo ženo. Sedanji župann je šolan, podjeten, idejni oče vsega novega, ne nazadnje tudi Pomurskega poletnega festivala, ki privabi 30 tisoč ljudi. Sam bi ga prej pohvalil kot kritiziral. Če pa je kadil na javnem mestu, to še zdaleč smrten greh, prej "pohla",ker si je upal nekaj tudi tam,kjer je prepovedano. Čisti človeško,verjetno spodbujeno zaradi kapljice, ki jo sicer vsi imamo radi.Je naš, zato nima konkurence. Ostajo torej župan tudi po volitvah.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.09.2014 ob 17:26 za butalce gost

      ajoooj...mislim,ka bi ti,ki tako šimfajo Polanskega Župana še vedno radi hodili na poljski wc,ali pa kar jim gre najbolje, na sosedovo ograjo,saj svojo hočejo čisto.Mislim,da zasluga kanalizacije gre sedanjemu in bodočemu Županu.Seveda se ve, da bo bodoči Župan sedanji.In prav je tako.Vi ki šimfate,pa kaj hodite z zaprtimi očmi po Polani??Jaz sem ponosna,da sem Polančanka.Vi ki šimfate,pripeljite nekoga v Polano in vprašajte ga kakšna se mu zdi naša vas.Seveda ne vprašajte takšne negativce,kot ste sami,ker ti ne bodo gledali preurejeno Polano,ti bodo gledali v nebo in vprašali zakaj dovolimo,da ptice letajo nad nami in spuščajo kakece.Sedaj je problem tisti en evro,ki ga plačujemo več za odvoz smeti,me zanima kakšni so vaši računi za mobitele,vam mogoče ni žal dati evre telekomu ali kateremu drugemo operaterju??pa prišparajte na mobitelu en evro malo manj šimfajte po telefonu,pa bo ostal en evro več.Se je kdo mogoče vprašal,da ti ljudje, ki delajo na občini imajo še kakšno leto do penzije in da so srečni,če jo bodo oddelali doma.Sedaj gre spet nekomu v nos,da občinski svet drži skupaj,koliko se spomnim,je nekoč bilo polno smeha,ker občinski svet ni držal skupaj.Nekateri so res pravi telebani,butalci.Vsakdo se ima pravico pritožiti,vsakdo ima pravico povedati svoje mnenje na odprtih sejah,pa ga naj kar pove,ampak mislim,da ga ni dovolj v hlačah.Jaz se ne udeležujem,ker sem zadovoljna z njihovim delom in vem da bodo naredili tako kot je prav.Zaupam njihovemu delu in vsaka jim čast.Aha in še to, nisem njegova rodbina,niti nisem v nobenem društvu,da nebi kdo spet rekel,da to piše neka privrženka nekega" Županovega društva".Mislim,da bom sedaj naročila samo za Velikopolanskega Župana prave Cubanke iz Cube in da prižge v vsako vaški gostilni po eno...:)

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.09.2014 ob 18:11 štrk gost

      za butalce@ hi hi tij si redna njegova pupika kera leca zanjim saj je tudi vredi tak ti le briši za njim prah saj vemo kdo si. Končno pa je Damijan zakon nad zakoni in ma res jajca da si upa v take stvari.Bolime đoka a Pršeka naredo ni nič. Samo zakaj Janše ne zrihta iz zapora to me zanimle.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.09.2014 ob 18:27 za butalce gost

      hahaha nej san znala ka je Janša z Polane??? hvala za pupiko.Malo se mlajšo počutim.pa lp

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.09.2014 ob 19:19 štrk gost

      za butalce@ rejsan si kmet ali kmetca kje je omenjeno da je Janša iz Polane seljakPupika je pa taka norčika kera za njim puca smeti no se lehko počutiš v negativnem smisli he he hi hi oh oh ho ho.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.10.2014 ob 16:34 gost

        hahaha pupika je pupika.Ja ka mi pa moreš Štrk??? Ženska san,ka nede ge što mislo,ka pedri lejčejo za Županon. :)

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      01.10.2014 ob 17:29 štrk gost

      gost@ he he hi hi te si pa redna pupika.Da lečeš za županom no ka ti moren nič le to si mislim da si redna kmetica štera rada svojo pico mu kaže dudala si velka.Lejko si peder lejko papička lehko kmetavzarka ali šekretarka hi hi oh oh ah ah me more vrak vzeti od teh somarov.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      02.10.2014 ob 12:30 Stewen gost

      ŽALOSTNO - Žalostno je, ker nekateri, ki se oglašate, ne izbirate besed. Pa tudi predstavljanje, kot "gost štrk", ni pametno, saj Polanci, to štejejo kot Šport, Turizen, Rekreacija ....Sicer pa le Bog vse vidi, vse ve - greh delati se ne sme! Greh: v tem primeru po polansko; obrezavanje (grdo govorjenje o drugih). Povejmo si rajši kaj lepega, na primer ali mošt vre,je zavrel, koliko kil cukra na 100 litrov kislega mošta je bilo treba dodati itd. Bog, Polanci!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.