https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Lončarski in fotografski tabor na OŠ Grad

Grad, 30.09.2014 ob 7:05  

V času od 25.9.2014 do 28.9.2014 se je na Osnovni šoli Grad odvijal tabor 3. letnika umetniške gimnazije - likovna smer Srednje šole za oblikovanje in fotografijo (SŠOF) v Ljubljani pod vodstvom mentorjev profesorjev SŠOF Damijana Kracine, Apolonije Simon, Mensije Kurtović ter lončarjev Štefana Zelka in Karela Šalamona, učitelja na OŠ Grad.

Vodstvo Osnovne šole Grad na čelu z ravnateljem Viktorjem Navotnikom je že pred šestimi leti organiziralo prvi lončarski tabor za dijake zgoraj omenjene gimnazije, ki je prerasel v tradicionalnega. Najprej so dijaki prihajali na Osnovno šolo Grad enkrat letno, zadnja leta pa je za njih organiziran tabor dvakrat letno. Tabora se udeležujejo tudi dijaki Srednje šole za oblikovanje in fotografijo in Ljubljane (izmenoma Gimnazija-Srednja šola). Zadnji dve leti dijaki tudi razstavljajo svoje izdelke. Na letošnjem taboru so dijaki izdelovali glinene izdelke, ki so jih na tradicionalen način žgali v lončarski peči pri Osnovni šoli Grad ter risali. Ogledali so si Grad na Goričkem, Vulkanijo ter se peljali na izlet in obiskali mlin na Muri, predvsem pa ustvarjali.

V Lednarjevi usnjarni pri Gradu pri Vulkaniji so razstavljena dela, ki so jih dijaki narisali in si jih je moč ogledati.

Razstava:
PROSTOR V NARAVI
Razstava del dijakov Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani.
Šola v naravi Prekmurje, Grad, september 2014.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2014 ob 8:12 GOST gost

      Pohvalno, da nekdo spravi na Goričko dijake iz Ljubljane in tam ostanejo nekaj dni ter jim punujajo to kar znajo, ponavadi je ravno obratno. Čestitke OŠ Grad.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.