https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ob svetovnem dnevu cerebralne paralize je svoja vrata odprl center Sonček

Murska Sobota, 02.10.2014 ob 8:30  

Letošnji svetovni dan cerebralne paralize je murskosoboška Zveza Sonček obeležila z Dnevom odprtih vrat centra.


Javnosti so želeli pokazati kako center deluje, njihovo delu in življenje oseb s posebnimi potrebami. Hkrati pa so želeli opozoriti še na težave pri socialnem vključevanju socialno izključenih ter jim predstaviti svoje  poglede na družbeno ureditev. Predstavili so izdelke, ki jih izdelujejo ter druge dejavnosti in programe, ki jih izvajajo. Za zabavo sta poskrbela Pištek in harmonikar Mark Tivadar. Pridružili so se jim sodelavci Policijske postaje Murska Sobota, ki so prikazali njihove aktivnosti. Preizkusili pa so se še v stari prekmurski igri pöcketeš.

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že do leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Sčasoma se je razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Združuje 15 regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Sonček - Športno društvo cerebralne paralize. Zveza Sonček, ki je konec leta 2013 pridobila tudi status socialnega podjetja, se neposredno vključuje tudi v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS in Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD. Njihova osrednja dejavnost je program varstva, usposabljanja in zaposlovanja pod posebnimi pogoji.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2014 ob 18:54 Beba gost

      Kje pa je galerija?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.