https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Tujec ponaredil prometno dovoljenje

02.10.2014 ob 7:19  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči pri katerih je nastala samo materialna škoda, šest kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru ter eno povoženje divjadi.

V Žihlavi je voznik osebnega avtomobila zaradi vinjenosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v nasproti vozečega voznika. Pri trčenju ni bil nihče poškodovan, povzročitelju pa je alkotest pokazal 1,24 mg/l (alkohola na  liter izdihanega zraka). Povzročitelj bo predlagan v postopek pri sodniku za prekrške.

Na področju kriminalitete so policisti Policijske postaje Gornja Radgona obravnavali kaznivo dejanje tatvine nafte iz rezervoarja tovornega vozila. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti obravnavali tujca, kateri se je ob kontroli izkazal s ponarejenim prometnim dovoljenjem. Petrovski policisti pa so obravnavali dve kaznivi dejanji zatajitve, ko sta si osumljenca  prisvojila najdene stvari.

Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja odvzeli prostost eni osebi, ki je bila po opravljenem zaslišanju v prostorih policije izpuščena, zaradi suma storitve kaznivega dejanja pa bodo zoper njo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.  

Javni red in mir je bil kršen 4-krat v zasebnem prostoru in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so ob intervencijah policistov s kršitvami prenehali, razen v enem primeru, ko je bil kršitelj zaradi nadaljevanja kršitve pridržan na policijski postaji v Ljutomeru. Kršitelju je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja, prav tako pa se bo zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, zagovarjal na sodišču. 

Ceste v Pomurju so to jutro mokre in spolzke, prav tako pa se na nekaterih odsekih pojavlja jesenska megla, ki ovira  varno vožnjo udeležencev v prometu. Vse udeležence v prometu opozarjamo da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na Pomurski avtocesti in na območju celotne Policijske uprave.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.