https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

FOTO: Prvi krog druge državne rokometne lige za moške: Pomurje doma premagalo Ajdovščino

Murska Sobota, 6.10.2014  

V soboto se je začela nova sezona 2014/15 v drugi državni rokometni ligi za moške.  RK Pomurje je doma premagalo RK Ajdovščino z 29 : 23. 


Po spremembah tekmovalnega sistema v 1. NLB Leasing ligi in 1B državni rokometni ligi bo v drugi državni rokometni ligi za moške nastopilo 10 ekip, med njimi tudi naš RK Pomurje. Po besedah kluba lahko pričakujemo izenačeno prvenstvo. Prvič po treh letih ne bodo sodelovali propadli prvoligaši, ki so se v preteklosti sprehodili skozi sezono in brez večjih težav napredovali.

Na novo sezono so se temeljito pripravili. Trener ej v novi sezoni Neno Potočnjak. V ekipi ostajajo igralci iz prejšnjih sezon kot so Robi Kreft, David Petraš, David Gerič, Mitja in Vasja Kozelj, Aleš Pintarič, Klemen Krajnc, Jani Ščavničar, Denis Gorjup, Boštjan Sapač, Aleš Svetec, Primož Raj, Marko Kous in kadet Tine Podlunšek. Novi okrepitvi sta Egon Prelec in Bojan Makovec, ki se po par letih vračata v klub ter David Dogša. Iz mladinskih vrst Maribora pa so prišli kot okrepitev Gregor Gregorec, Jernej Kramberger in Jernej Hedl. 

V soboto so RK Pomurje v prvem krogu doma (v dvorani OŠ III Murska Sobota) gostili ekipo Ajdovščine in jo premagali z 29 : 23 (14 : 12).

Na tekmi so gostovale nogometašice ŽNK Teleing Pomurje, ki bodo v sredo 8.10.2014 v Športnem parku Lendava igrale prvi krog UEFA Ženske lige prvakinj proti italijanski ekipi iz Sardinije EUROSPIN TORRES CF.

 

RK Pomurje: Aleš Pintarič, Klemen Krajnc, Marko Kous, Robi Kreft, Vasja Kozelj, Jernej Kramberger,  Aleš Svetec, Jernej Hedl, Tine Podlunšek, Boštjan Sapač, Bojan Makovec, Kozelj Mitja, Jani Ščavničar, David Gerič, Mitja Gorjup, Primož Raj.

Zadetki za RK Pomurje: Mitja Kozelj (8), Robi Kreft (6), Jernej Kramberger (4), Jernej Hedl (3), Vasja Kozelj (3), Denis Gorjup (3) in Aleš Pintarič (2).

RK Ajdovščina: Blaž Rustja, Matija Velikonja, Niko Bajc, Matija Bolčina, Luka Bratina, Urban Batič, Vid Pregelj, Tilen Masilo, Blaž Vodopivec, Žiga Cigoj, Žan Bizjak.

Zadetki: Blaž Rustja (8), Matija Velikonja (5), Luka Bratina (5), Urban Batič (2), Niko Bajc (1), Vid Pregelj (1), Žiga Cigoj (1).

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.