https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Puconcih zadišali dödoli

Puconci, 06.10.2014 ob 14:30  

Kulturno turistično društvo Puconci in Društvo rejcev drobnice Pomurja je v nedeljo na šolskem dvorišču Osnovne šole Puconci priredilo Dödolijado in kulinarično razstavo za Zlato kijanco.

 

Prireditev se je začela s programom Društva rejcev drobnice Pomurja, ki so prikazali opravila pri drobnici in peko jagenjčka. Medtem pa se je začelo tudi tekmovanje Dödolijade. Kuharji amaterji so pripravili pristno prekmursko jed v kotličkih, na odprtem ognju. Prireditev je z glasbeno točko popestrila pevska skupina Romske spominčice, plesno točko pa so prikazali člani Kulturno turističnega društva Pušča.

V času prireditve je bila na ogled tudi kulinarična razstava za zlato kijanco, na kateri so si udeleženci lahko ogledali in seveda tudi poskusili raznorazne jedi iz naravnih domačih živil.

Kaj so sploh dödoli?

Dödoli so pristna prekmurska jed iz kuhanega krompirja in pšenične moke z različnimi zabelami oziroma polivkami. Ponekod jih imenujejo oženjeni žganci, bela polenta ali beli krompirjevi žganci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2014 ob 22:21 lepa prireditev je bila gost

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.10.2014 ob 15:55 R gost

      Se je vredu bilo samo nevem ka so meli ovi kulturno turističko društvo pušča vejpa tou je en najslapše društvo ka majo romi oz cigani na pušči ajde kapo dol njihovim gasilcam rejsan se lejko ponosijo z njimi.Ali škoda ka njim v vijsi delajo špot 😞

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.