https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Večernico Vinku Möderndorferju podelili v Murski Soboti

10.10.2014 ob 11:10  

Včeraj so v Murski Soboti Vinku Möderndorferju podelili večernico za knjigo Kot v filmu (založba Mladinska knjiga). Nagrado mu je  izročila Petra Vidali, urednica kulture pri Večeru.


Poleg Vinka Möderndorferja so bili letos v ožjem izboru za večernico – medijska hiša Večer jo podeljuje osemnajstič – še Neli Kodrič Filipić, Tadej Golob, Anja Štefan in Janja Vidmar, ki bodo danes na podelitvi prejeli priznanja za nominacijo.

Foto: Wikipedia

Žirija za izbor večernice 2013 (dr. Dragica Haramija, dr. Aleš Debeljak, Maja Logar, Kristina Picco in Melita Forstnerič Hajnšek) je v svoji utemeljitvi navedla, da je najstniški roman Vinka Möderndorferja delo sijajnega fabulista. Prepričljiva, lucidna pripoved o odraščanju v sodobnem svetu je tako rekoč brezhibna, na vseh ravneh pravilno dozirana, polna presenetljivih, nevsiljivih preobratov. Prvoosebna zgodba o skoraj 12-letnem Gašperju in njegovem zorenju subtilno kombinira humorno in trpko. Spretno se sprehaja med zgolj na prvi pogled zguljenimi arhetipi in dobro znanimi situacijami iz sodobnega življenja. A skozi Möderndorferjevo optiko in njegov superavtentični najstniški jezik so vsakdanje teme kot ločitev, vrstniško nasilje, nepriljubljenost v razredu zaživele na novo, povsem drugače in sveže.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.