https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Pol litra »častilo« 1237 študentov

11.10.2014 ob 8:20  

Študentska krvodajalska akcija Častim pol litra!, ki je potekala v minulem tednu, je dosegla rekordno število krvodajalcev. Kri je darovalo 1237 študentov, med njimi tudi mnogo Pomurcev.

Študentska krvodajalska akcija, ki jo organizira Študentska organizacija Slovenije skupaj s študentskimi organizacijami univerz v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem ter Zvezo Škis, vsako leto privabi čim več študentov, ki darujejo kri.

Foto: arhiv Pomurec.com

V ŠOS-u so navdušeni nad pripravljenostjo mladih, da darujejo kri in sklepajo, da se krvodajalska zavest med mladimi širi in so v vedno večji meri pripravljeni pomagati ljudem v stiski. Akcija poteka dvakrat na leto, tako bodo študentje pol litra znova lahko »častili« aprila 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2014 ob 11:22 forwerd gost

      V avstriji bi dobili preko 30 000€. In bi si za tadenar lahko študentje kupili eno bajto kjer bi prenočevali. Pa ker lahko v avstriji daš vsake 3 dni bi v enem mesecu dobili toliko denarja da bi v vsakem večjem mestu ali na morju imeli prenočišča. In ker lahko daš 50 krat na leto bi to zneslo 1.5 milijona. ostalo kar je več bi šlo za bencin.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2014 ob 11:26 forwerd gost

      ampak študentje raje dajo da z tem denarjem pokrivajo izgube katere naredijo razni prekupčevalci z zdravstvenimi pripomočki kateri podkopujejo dohtarje DA NAJ NAROČAJO PRI NJIM.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.10.2014 ob 14:42 gost

      nemreš vsake 3 dnij date kri redno kak prinas nej tak

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.