https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Dragotincih po 111 letih novo vozilo

11.10.2014 ob 12:00  

Čeprav so že lani obeležili izjemno visok jubilej, 110-letnico svojega obstoja in uspešnega delovanja, se gasilke in gasilci PGD Dragotinci, z njima pa tudi ostali krajani te vasi v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, šele sedaj veselijo velike pridobitve.  Gasilke in gasilci, krajani ter  ostali gostje so se zbrali ob domačem gasilskem domu, kjer so prevzeli prvo novo gasilsko vozilo v svoji dolgoletni zgodovini sploh.


Kot nam je povedal predsednik PGD Dragotinci Anton Čolnik, je njihovo društvo majhno, enako kot tudi kraj, a so ponosni, saj je prav gasilsko društvo nekakšen center družabnega in društvenega življenja kraja z okoli 140 dušami, med katerimi je 36 gasilcev. "Z željo, da naše društvo ne bi zamrlo, predvsem se borimo za mlade članice in člane. Zato smo ob lanskem jubileju obnovili dvorano doma, pred tem fasado in streho doma, tako da nam je tukaj lepo. Sedaj smo dobili prvo novo vozilo v zgodovini, saj smo prej običajno nabavljali rabljena vozila. Tako je nov ford GVM1 sedaj nadomestil dosedanji stari tamič", pravi predsednik Anton Čolnik, neutrudni podpredsednik in častni predsednik PGD Dragotinci, Jože Šafarič pa dodaja, da je opremljeno novo vozilo stalo 38.000 evrov. Od tega je 14.000 € prispevala občina Sveti Jurij ob Ščavnici, dobrih pet tisočakov pa tudi občinska gasilska zveza. Ostalo so zbrali sami gasilci, krajani pa so prispevali tudi 300 in več evrov po gospodinjstvu.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.