https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Moščancih so nücali jezik, ki ga od majcenoga obračajo

Moščanci, 13.10.2014 ob 11:30  

Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci je v gasilskem domu v Moščancih ob praznovanju 17. praznika Občine Puconci priredila osrednjo prireditev Zveze Nücajmo jezik, ki ga od majcenoga obračamo.

Program so že ob desetih pričeli malčki iz vrtca in osnovne šole Puconci z delavnicami na temi Gesenska güjžina in Gesen je tu. Prireditev se je nadaljevala s postavitvijo stojnic in degustacijo goričkega vina ter razstavo izdelkov delavnic.

Popoldne pa se je začela osrednja prireditev »Nücajmo jezik, ki ga od majcenoga obračamo«, ki ga je z lepo pesmijo Boži mlijni otvorila Maruša Mujdrica.

Po pozdravnem nagovoru predsednika Zveze kulturnih in turističnih društev Občine Puconci, gospoda Jožeta Rituperja so svoje prve folklorne korake pokazali otroci iz vrtca Mačkovci. Nato so sledile lepe prekmurske ljudske pesmi in plesi ter govori, ki so jih zapeli in zaplesali ter povedali člani FS KTD Moščanci, vokalne skupine Zarja in KUD Budinci - Zgrablenci na kvadrat ter Klaudija Vrečič in Miha Horvat.

Prireditev so zaključili s podelitvijo priznanj in zahval ZKTD Občine Puconci. Priznanje Zveze so prejeli Jože Urbančič za več kot desetletno delo na področju ljubiteljstva in vrhunske stvaritve na področju amaterske gledališke dejavnosti, Jure Fartelj za vsestransko dolgoletno delovanje in Ljubiteljska gledališka skupina »Zgrebaši« za organiziranost, kvalitetno delo in dosežke na področju ljubiteljske gledališke dejavnosti. Zahvalo zveze pa sta prejela župan Ludvik Novak za dolgoletno podporo društveni dejavnosti na področju kulture in turizma ter Javni zavod Krajinski park Goričko za večletno kvalitetno sodelovanje in tehnično pomoč.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.