https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Požar uničil kmetijsko poslopje v Vučji vasi

 

V preteklem dnevu so policisti obravnavali dve prometni nesreči, tri kazniva dejanja, požar, pet povoženj divjadi in pridržali enega kršitelja.

V obeh obravnavanih prometnih nesrečah je nastala le gmotna škoda.

S področja kriminalitete je bila obravnavana tatvina, vlom in poškodovanja tuje stvari. V Beltincih je bila obravnavana tatvina denarja. V Murski Soboti je neznanec poškodoval steklo na vhodnih vratih. V Sotini pa je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar.

Slika je simbolična.

Okrog 14.00 ure je zagorelo na kmetiji v Vučji vasi. Zgorelo je ostrešje na gospodarskem poslopju in na garaži. Požar so pogasili okoliški gasilci. Materialne škode je za okrog 15.000 EVR. Vzrok požara policisti še ugotavljajo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan voznik osebnega avtomobila.

Praznovanja v decembru so pogosto povezana z uživanjem alkohola. Vsem voznikom, ki na takšnih praznovanjih zaužijejo alkoholne pijače policisti svetujejo, da ne sedejo za volan. Pri tem pozivajo, da si naj ne dovolite, da bi se veselo praznovanje končalo s tragedijo na cesti, ki vas bo spremljala celo življenje! Lastnikom gostinskih lokalov in organizatorjem javnih prireditev pa priporočajo pazljivost pri točenju alkoholnih pijač in spoštovanje Zakona o omejevanju porabe alkohola in naj ne točijo alkoholnih pijač mladoletnim in tistim, ki so že pod vplivom alkohola.

Meritve hitrosti bodo čez dan na območju Policijske postaje Lendava.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.