https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pomurje ima najlepši slovenski izletniški kraj in vaško jedro

16.10.2014 ob 13:15  

Tudi letos se je izkazalo, da je Komisija za ocenjevanje Moja dežela lepa in gostoljubna pod okriljem Pomurske turistične zveze, opravila odličen izbor krajev, katere je predlagala za nadaljnje ocenjevanje na nacionalni ravni.

Med letošnjimi zmagovalci sta tokrat dva Pomurska, in sicer Velika Polana v kategoriji izletniški kraji in Šafarsko (Razkrižje) med vaškimi jedri. Med najbolj ocenjenimi tremi slovenskimi kraji, so tudi naslednji pomurski: Banovci med zdraviliškimi kraji in med najboljšimi tematskimi potmi Pot kulturne in naravne dediščine Razkriški kot.

Sklenjena je letošnja vseslovenska akcija Moja dežela – lepa in gostoljubna Turistične zveze Slovenije (TZS) pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. »Sprejmite, prosim, izraze mojega iskrenega občudovanja. Vaše delo upravičeno zasluži pozornost in priznanje širše javnosti,« je predsednik države Borut Pahor nagovoril zbrane na slovesni prireditvi s podelitvijo priznanj v torek, 14. oktobra, v Hotelih Bernardin v Portorožu.

Na večernem dogodku so podelili priznanja v akciji najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, naj tematskim potem, kampom, Petrolovim bencinskim servisom, mladinskim prenočiščem, gasilskim domovom, mestnim, trškim in vaškim jedrom in zmagovalcem spletnega glasovanja. V akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je v dobrih dveh desetletjih prerasla v vseslovensko gibanje, je letos po besedah predsednika TZS Petra Misje sodelovalo več kot dve tretjini slovenskih krajev. Ta so iz leta v leto čedalje bolj urejena, k čemur odločilno prispevajo prav člani turističnih društev in drugi sodelavci s prostovoljnim delom.

V Sloveniji je več kot 600 turističnih društev z okoli 200.000 prostovoljci, ki sodelujejo v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna; vanjo sta torej vključena vsaka deseta Slovenka oziroma Slovenec. Letošnji zmagovalci akcije so: med večjimi mesti Koper, srednjimi Ptuj in manjšimi Cerklje na Gorenjskem. Med turističnimi kraji je prvo mesto pripadlo Izoli, med zdraviliškimi Podčetrtku, med izletniškimi Veliki Polani. Med kampi je prvo mesto osvojil Kamp Menina, naj tematska pot je postala Vinotour pot Svečina - Ratsch a.d.W., najbolje ocenjen Petrolov servis je v Pivki. Prvo mesto med mladinskimi prenočišči je zasedel YH Pod Voglom, med mestnimi jedri Kranj, trškimi Šafarsko in vaškimi Galicija. Prvo mesto med gasilskimi domovi, zgrajenimi do leta 1970, je prejelo PGD Podnart, PGD Ponikva pri Žalcu med domovi, zgrajenimi po letu 1970. Glas ljudstva (po spletu) pa je presodil, da prvo mesto med večjimi mesti pripade Velenju, med zdraviliškimi kraji Topolšici in med turističnimi kraji Izoli.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2014 ob 14:55 hotiza gost

      V Polani bi še mogle biti kak spomenijk postavlene lesene grable ,kvatre in rasje .Tou je značilnost Polane ( grablašovec )

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2014 ob 17:43 smrkci gost

      Zelo lepo,ali nas je politika izropala in pokradla,ker je zaprla tovarne in delavce naredila za hlapce za 100 let naprej.Slikati in dobro jesti in piti je v Prekmurju zelo lepo,ko pa je ljudem treba dati delo in za delo ustrezno plačilo se jim pa jebe za vse.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2014 ob 17:59 Dejstva gost

      Pred kratkim sem pri prijatelju na FB zasledil podatke ministrstva za finance o razvitosti občin, kjer sta obe omenjeni občini na repu. Še en dokaz več, da rožice ne prinašajo nobene konkretne koristi. Seveda je pa lepo rezati trakove in ob otvoritvah imeti fešto. Kakšen tip občanov pa imata ti dve občini pa se je dokazalo na pravkar izvedenih občinskih volitvah, kjer sta oba dosedanja župana spet dobila mandat. V Veliki Polani Jaklin celo ni imel protikandidata. O nerazvojno naravnanem občinskem svetu v obeh občinah je pa itak škoda izgubljati besede.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2014 ob 19:36 gost

      g DEJSTVA znan ,ka ne vejš ge je Velika Polana ali nema veze mene ne zanima što je župan lejko si tudi tij samo ka či razen negativnij stvarij ka jih pijšeš ne veš nič niti tou ka je DEJSTVO NEPOTRJENI SKLEP !!!!tak ka naj o dejstvih pelaj se skuz občino pa boš vido resnično stanje!JA za grable pa tak prvo pogrmade doma pa boš vido ka se je fajn malo fizično gibati!pa lep večer no coment

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.10.2014 ob 20:32 Prijatelj gost

        Če verjameš ali ne, celo vem kje je Velika Polana in sem že celo imel priložnost se peljati skozi njo. Kaj sem videl? Polno rožic, ki celo visijo iz ulične razsvetljave in nove fasade na občinskih zgradbah. Koliko pa to doprinese k manjši brezposelnosti, večji gospodarski rasti, več novonastalim podjetjem,...pa seveda naj oceni vsak sam. DEJSTVA so še zmeraj ista, omenjeni občini sta po razvitosti na repu slovenskih občin, ni pa skrivnost, da tudi slovenske občine niso nadpovprečno razvite v evropskem merilu. Ja, otvoritvene fešte so pa super :)

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.10.2014 ob 19:53 Stanko Noris gost

      Ko je "bila" komisija na Šafarskem, se ni mogla načuditi urejenosti pločnikov in kolesarskih stez, nočni razsvetljavi in novemu štoru ob avtobusnem postajališču. Seveda se hecam, ker od naštetega obstaja samo novi štor, o ostalem pa na Šafarskem ni niti duha niti sluha.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.10.2014 ob 21:08 gost

      Ne vem ali na Razkrižju ni osebe, ki bi Ivanušiču svetovala glede frizure, očal, pristriženih brčic, srajce in še bi se našlo... Skratka: " Stari, prestar si za takšne štose!" Uredi se svojim letom primerno.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2014 ob 21:19 gost

        Ja, težko si je priznati, da nisi več mlad. Saj se trudi nekaj narediti za svoj kraj, urediti pa se res ne ve.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.10.2014 ob 11:42 Goričanec gost

      ...čestitam vsem prejemnikom priznanj in nagrad in upam, ka do se GORIČKI župani tuj zbüjdili vküper z občani za koaj takšnoga....

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.10.2014 ob 0:01 gost

      Ja, in use več brezposelnih,zaradi takih vas kot ste na sliki,in všim podobnim...ničvrednežem

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.