https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Romuni kupovali s ponarejenimi bankovci za sto evrov

Murska Sobota, 21.10.2014 ob 11:47  

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so 17.10.2014 ob 18.50 uri na pomurski avtocesti odvzeli prostost petim državljanom Romunije starim od 26 do 38 let, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve šestih kaznivih dejanj ponarejanje denarja po 243. člena KZ-1.


Državljani Romunije so uporabljali osebni avtomobil, znamke Alfa Romeo, črne barve, začasnih madžarskih registrskih številk. Z zbiranjem obvestil je doslej bilo ugotovljeno, da so osumljeni omenjenega dne na območju Lenarta, Sv. Jurija ob Ščavnici in Križevec pri Ljutomeru unovčevali ponarejene bankovce za 100 evrov in jih spravili v obtok kot prave. Osumljeni so s ponarejenimi bankovci plačevali napitke v lokalih in v trgovinah kupovali izdelke v manjših zneskih. S strani oškodovancev pa so pri tem prejemali vračilo v originalnem everskem denarju.

Osumljeni so bili privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v M. Soboti, ki je na predlog Okrožnega državnega tožilstva zoper vse odredil pripor.  Ker obstaja sum, da so državljani Romunije izvršili še več kaznivih dejanj kot jih ima policija v svoji evidenci pozivamo vse občane, ki so imeli kontakte pri plačevanju z tujci, da to prijavijo na najbližjo Policijsko postajo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.