https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V soboto na sporedu Oktobrska KUL-tura!

22.10.2014 ob 10:00  

Prva KUL-tura! v organizaciji Kluba prekmurskih študentov je bila uspešna, že čez nekaj dni pa prihaja naslednja, oktobrska KUL-tura!, ki bo v soboto, 25. oktobra, v soboškem MIKK-u.


Oktobrska kulturna tura nas bo popeljala prek strastnega argentinskega tanga do umetnin mladih Prekmurcev, ki si utrjujejo pot v umetniški svet. Sledili jim bodo improvizatorji impro lige s »Hudo smešno predstavo« . Kot se za vinotoč spodobi pa bodo vnesli tudi nekaj vinske kulture – o kulturi pitja vina bo predavala aktualna vinska kraljica Špela Štokelj.

Klub prekmurskih študentov pripravlja sledeč program:

18:00 – Plesna delavnica – TANGO!

19:30 – Otvoritev razstave umetniških del mladih Prekmurcev – UMETNOST ...

20:00 – Impro liga – SMEH

21:00 – Predavanje »Kultura pitja vina« in degustacija – VINSKA KRALJICA!

18:00 – Plesna delavnica – TANGO!

Tokrat bodo zaplesali ob ritmih strastnega, urbanega družabnega plesa, ki ga odlikujejo improvizacija, medsebojna komunikacija in glasba, tradicionalno izvajana v zasedbi orquesta típica. Ponovno jih bo skozi nekaj osnovnih slik popeljal plesni učitelj Blaž Šumak. Pripravite plesne čeveljce, vrtnice že čakajo!

19:30 – Otvoritev razstave umetniških del mladih prekmurcev – UMETNOST ...

Matej Markovič, oblikovalec vizualij KUL-ture, bo predstavil svoje raznovrstne umetnine. Kot protiutež so poiskali mlado Prekmurko, Barbaro Lenarčič, ki ji multipotentnost umetnosti prav tako ni tuja.

20:00 – Impro liga – SMEH  

Na KUL-turo prihaja najbolj smešno gledališče v Sloveniji – Impro liga. Improvizacijko gledališče je podobno klasičnemu, le da so igralci improvizatorji, ki nimajo scenarija, kostumov, rekvizitov, delajo kratke triminutne prizore, ki so navdihnjeni s predlogi iz publike in so pri temu neizmerno smešni …


21:00 – Predavanje »Kultura pitja vina« in degustacija – VINSKA KRALJICA!

Kot se za vinotoč spodobi bodo nekaj časa namenili tudi žlahtni kapljici. In kdo drug lahko mladim približa kulturo pitja vina bolje kot aktualna vinska kraljica, Špela Štokelj? Predavala bo o razvrstitvi vina, njegovem pomenu, stereotipih, kakovosti in ujemajoči hrani. Sledila bo kratka degustacija!

Po koncu sledi še glasbeno presenečenje. Vstop je prost.

Tudi tokrat pa so odprli vrata še eni kulturni instituciji – Galeriji Murska Sobota. Sobotno dopoldne si popestrite z ogledom njihove stalne zbirke ali pa trenutne razstave »Dušan Šarotar – Duše, Cvetka Hojnik – Prepletanja«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.