https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Miša Zečević – nasmejani otroški obrazi na vsakem njenem nastopu

23.10.2014  

Miša si je kot plesna učiteljica postavila izziv, da bo s svojo glasbo popestrila ples z otroci. Prepeva pesmi za otroke, nekatere pesmi pa so tudi v pop zvrsti. Izdala je že svojo prvo zgoščenko, navdih za pesmi pa črpa iz njenega vsakdana, iz poučevanja plesa, animacij in nastopov. Poleg petja in plesa pa se ukvarja tudi z manekenstvom.


 

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 

Kakšen je začetek tvoje glasbene poti?

Kot plesna učiteljica v plesni šoli ZEKO sem se pri plesu z otroki dostikrat srečevala s pomanjkanjem novih pesmic za otroke, ki bi bile primerne tudi za ples. Zato sem se odločila in si postavila izziv, da skupaj s producentom Romanom Sarjašem ustvariva novo zbirko veselih pesmic, na katere bodo otroci radi plesali. Nekatera besedila sem napisala sama, druga je prispeval pisatelj Uroš Vošnjak.

Kdo te je navdušil za glasbo in kdo te najbolj vzpodbuja?

Za glasbo so me navdušili otroci, moji plesalci, ki obožujejo otroške pesmice. Moram priznati, da imam pri svojem delu zelo veliko podpore, tako s strani družine, sodelavcev kot tudi otrok in javnosti.

Katero zvrst glasbe prepevaš in katera je tvoja najljubša pesem?

Glasba, ki jo prepevam je glasba za otroke, nekatere pesmice se lahko najdejo v »pop« zvrsti. Sama pa zelo rada poslušam različne glasbene zvrsti, odvisno od razpoloženja. Mojo najljubšo pesem bi težko določila, saj jih je zelo veliko,  lahko pa povem, da je moja najljubša slovenska pesem »Silvestrski poljub«.

Izkušnja s tvojim prvim nastopom. Kakšni so bili občutki?

Prvi nastop oziroma predstavitev nove zgoščenke »Miša pesmi za otroke« je bil pred pomursko, domačo publiko v trgovskem centru Maximus. Ob nastopu sem imela malce začetne treme, med in po nastopu pa so me preplavili občutki veselja in ponosa nad svojim novim dosežkom.

Kateri tvoj nastop ti je ostal najbolj v spominu in zakaj?

Zelo rada se spominjam vseh svojih nastopov, saj je zelo lepo videti nasmejane otroške obraze, ki prepevajo moje pesmice in veselo plešejo skupaj z mano. Vsak je poseben, vsak ti da dodaten zagon za svoje delo, zato bi težko katerega izpostavila, verjamem pa, da me velik nastop še čaka v prihodnosti.

MIŠA PROMO

Napisala si že veliko otroških pesmi. Od kod navdih?

Navdih črpam iz mojega vsakdanjega dela, iz poučevanja plesa, animacij, nastopov. Pri tem se srečujem z veliko otroki, ki ti dajo veliko idej. Dostikrat pa navdih iščem v spominih na moje otroštvo, ki je bilo res lepo in polno radosti, ki so marsikateremu otroku danes mogoče prikrajšane.

Imaš morda kakšno posebno željo, da bi s kom posnela duet?

Zelo rada bi sodelovala s kakšnim uspešnim slovenskim glasbenikom, morda tudi s skupino kot so na primer Čuki.

Kakšen nasvet bi dala mladim, ki pojejo le doma v sobi in ne upajo stopiti na oder?

Svetovala bi jim, da poskusijo zbrati pogum za vsaj en nastop, kajti občinstvo takoj razsodi ali naj nadaljuješ v tej smeri. Tudi sama sem bila ob izidu zgoščenke pripravljena na dejstvo, da otroci mogoče ne bodo sprejeli pesmice. Na srečo so jih, zato v tej smeri tudi nadaljujem. Treba je imeti pogum, dobro mero samokritike in tvegati, saj »kdor ne riskira, ne profitira«. Seveda pa lahko zmeraj poješ vsaj za svojo dušo.

Kaj te v življenju poleg petja še veseli?

Sem oseba, ki ima v svojem življenju zelo veliko zanimanj, hobijev in strasti. Zelo rada pojem, plešem, priložnostno se ukvarjam tudi z manekenstvom. Verjamem, da se mora človek v svojem življenju lotiti različnih stvari, ki ga veselijo, saj nikoli ne veš, kdaj bo tvoj hobi postal morda tvoj bodoči poklic in tvoje poslanstvo.

Kakšni so tvoji načrti glede pevske kariere? Te bomo lahko kmalu spet videli na odru?

V prihodnosti se želim čim bolj  posvetiti petju in še naprej ustvarjati za otroke. Obeta se tudi nov velik projekt z odlično ekipo, ki naj zaenkrat ostane skrivnost. Trenutno so nastale tri nove zimsko-praznično obarvane pesmice, saj se bliža najlepši praznični čas leta. Na spomlad pa si želim ustvariti nove živahne poletne pesmice. Petje me osrečuje, zato upam, da me boste še veliko videvali na odru.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.