https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Alkohol prisoten v vsaki sedmi prometni nesreči na območju Pomurja

22.10.2014 ob 14:32  

V okviru preventivno represivne akcije "0,0 Šofer - trezna odločitev", katero je načrtovalo Ministrstvo za zdravje je sodelovala tudi policija s svojimi aktivnostmi.


Policisti PU Murska Sobota so v času od 18.10. do 20.10. 2014 pogosteje preverjali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu in v ta namen odredili 407 preizkusov alkoholiziranosti. Pri 14 voznikih je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola in sicer pri 7 je bila koncentracija alkohola v organizmu do 0,52 mg/l,  pri 7 pa nad 0,52 mg/l.

Poleg tega je bilo ugotovljenih še 181 drugih kršitev cestnoprometnih predpisov, za katere je bila izrečena globa.

V sklopu akcije je bil v noči iz  18. na 19.10.2014 na območju Pomurja izveden še poostren nadzor po metodologiji "PROMIL", kjer so policisti preverili psihofizično stanje še pri 162 udeležencih in pri 3 ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola. Pri 2 voznikih je bila koncentracija alkohola v organizmu do 0,52 mg/l in pri 1 pa nad 0,52 mg/l.

Pomurski policisti so v letošnjem letu odredili 26.031 preizkusov alkoholiziranosti, od katerih je bilo 823 pozitivnih. Pri 452 voznikih je bila ugotovljena koncentracija alkohola nad 0,53 mg/l, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Policisti pozarjajo, da je delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč še vedno zelo visok in znaša okrog 14,34 %,  ali v vsaki sedmi prometni nesreči je povzročitelj pod vplivom alkohola.

Vsem voznikom svetujejo, da vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabijo javna prevozna sredstva. Vozniki dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov.

Policisti PU M. Sobota bodo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2014 ob 20:07 SRAMOTA gost

      Zaradi gospodarske nesposobnosti vlade in njenih cuzekov je use več brezposelnih in use več ropov ter drugih kaznivih dejanj

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2014 ob 22:22 najležej je kriviti vlado gost

      ge san biu 3 lejta brez službe pa san zato nej grato alkoholik ali krminalec, zato si tij zgornji tou USE lepou v rit potisni ka si napiso. :)

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2014 ob 6:49 LOGIKA gost

      Vsaka sedma prometna nesreča je povzročena pod vplivom alkohola. Se pravi da se 6 nesreč zgodi ko je šofer trezen!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2014 ob 10:23 gost

      To kar je napisal prvi,je to samo slogan za novo naslovnico,in protest vladi...ti drugi pa očitno nimaš možganov da bi to dojel,..

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2014 ob 12:56 najležej je kriviti vlado gost

      ti zgornji gost pa ka si tak pameten in maš očitno viška možganov pa ne bluzi. dobro san ges dojel ka je ov prvi mislo. opravičuje kriminal zaradi slabe gospodarske situacije. tebi se zdi tou normalno? glede ka na vlado vali razna kazniva dejanja mi je resno blesavo kriviti nekoga drugoga ka se nešče ide pijan z avtojon pelat. sak se san zavestno za volan sejde gda je nažgani, pa je lejko gospodarska situacija dobra ali slaba. misliš ka so se negda gda nan je dobro šlo lidje nej pijani vozili pa kradnoli? še bole so vsi pijani šli za volan ka so kazni nej bile tak velke. lopov je pa lopov neglede na gopodarsko situacijo. dostin lidan je slabo pa se ne vržejo v kriminal. razmin ges dobro ka je prvi ščeo povedati, samo mi je redno bedno tou njegovo mnenje.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.10.2014 ob 18:51 00 gost

      Ge si ga rad cuknen, samo da pa san z avtojon pa nega šanse. Sakši more znati ka da vozi se ne pije, pa nika je država nej krijva či si eni ne dajo valati. Ka se pa tijče roupanja pa tou nema veze z gospodarskin stanjon, Ge pa vijdiš ka kakšen delavec roupa, roupajo drogeraši pa probisvejti manjarni.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.