https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Na konstitutivni seji v Ljutomeru potrdili mandate županji in članom občinskega sveta

Ljutomer, 23.10.2014 ob 7:00  

V sredo, 22. oktobra, je v Ljutomeru potekala konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri so potrdili nov mandat dosedanji županji Občine Ljutomer, mag. Olgi Karba, ter mandate članov Občinskega sveta.


Tokratno sejo je kot najstarejši izmed članov OS vodil Jože Klemenčič. Na začetku je predsednik Občinske volilne komisije, Oton Nemec, podal poročilo komisije o izidu volitev v občinski svet in volitev župana.

Sledilo je imenovanje tričlanske mandatne komisije za pregled prispelih pritožb in pripravo predloga potrditve mandatov članov občinskega sveta ter ugotovitve izvolitve župana, ta pa je nato podala poročilo.

Mandati članov OS so bili potrjeni v naslednji sestavi: Valter Dvanajščak, Darinka Budna, Jože Klemenčič, Boro Zemljak, Suzana Kolbl, Dušan Kosi, Silvester Perko, Marija Husjak, Nina Stegmüller, Robert Štefanec, Boštjan Pihlar, Petra Mlinarič Jager, Damjan Bogdan, Saša Polajnar, Janko Špindler, Nada Marinič, Lea Lihtenvalner, Viljem Vajda, Jernej Horvatič, Marjan Novak in Olga Karba. Ker je bila Karbova izvoljena kot županja, se je mandatu svetnice odrekla. Svetnik je tako postal kandidat Neodvisne liste Olge Karba, Jože Panič.

Sledila je slovesna zaprisega županje in svetnikov, županji pa Viljem Vajda nadel župansko verigo.

Na seji so svetniki imenovali še Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI), ki je bila potrjena s 17. glasovi, v sestavi: Jože Panič (predsednik komisije), Viljem Vajda, Suzana Kolbl, Darinka Budna, Valter Dvanajščak, Nina Stegmüller in Petra Mlinarič Jager.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2014 ob 9:09 Miro C gost

      Nekateri zdaj "županjini" svetniki so se v preteklosti pojavljali v zelo sumljivih strankah (SD, ZL ...). Zato previdnost ne bo odveč, gospa Olga.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2014 ob 11:58 jesen1 gost

      Novinari, bi bilo zanimivo tudi poročati, ali ma zaj županja večino ali nej? ali do se pa samo krejgale?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2014 ob 12:43 Lotmeržanec gost

      Boljše že kaže, kak v prejšnjem mandatu. Večina ali manjšina na papiri pa še nič ne dokazuje. Pri glasovanjih de se pokazalo več.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2014 ob 14:13 gost

      Tistemu bumbarju, ki je županji nadel ogrlico, je potrebno povedati, da se pri rokovanju rokavice snamejo! Bonton - Županek na pomoč!

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2014 ob 14:37 smodiš gost

      ŠKODA , DA LJUTOMER NIMA VEČJE SEJNE DVORANE !? Vsaj bi lahko vsi skupaj nazdravilio , ne pa da se sedaj matrajo okrog teh stolov . Županja , prva naloga je , da si preskrbite večjo in bolj svetlo sejno sobo , kajti v takih razmerah človek ne more humano razmišljat !? Tako izgledate , kot pritvoreniki !

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.10.2014 ob 10:59 pils gost

      Iz zanesljivih virov je bilo slišati, da se vsaj dva od svetnikov nagibata k odstopu. Oba naj bi bila podjetnika in sta do sedaj opravljala storitve za občino Ljutomer, kar seveda zdaj kot člana občinskega sveta ne smeta več. Škoda, saj bo to pomenilo v dveh volilnih enotah nove volitve in seveda velike stroške. Iz virov blizu ene od pomladnih strank je pa bilo slišati, da se tudi na Dobu zgražajo nad eno od svetnic, ki bi naj brez soglasja stranke stopila v koalicijo z listo odprtega srca. Zanimiva jesen je pred nami.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.10.2014 ob 13:01 Pfg+ gost

      Iz zanesljivih virov (slik) vidim, da je članu SMC že na prvi seji tako dolgčas, da kar naprej gleda in dela nekaj na svoji tablici...ali pa je povezan z "bazo"...ali pa misli, da je v državnem zboru, kjer je to, vsaj kolikor se vidi po TV, stalna praksa. ;)

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.10.2014 ob 15:25 press gost

      Iz zanesljivih virov vem, da se eni od prodanih dušic obeta škandal v stilu severine.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.10.2014 ob 16:18 gost gost

      smc svetniki so po celi sloveniji dobli ipade mi z neodvisnih list pa drek, jebenti takšno državo

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.10.2014 ob 21:03 Lepena press gost

      Iz zanesljivih virov je tudi slišati da se pripravljajo inšpekcijski nadzori za nekaj obrtnikov in obrtnic. Za stil "severine" pa bo tudi za onega na Dobu prvovrstno presenečenje. In še za koga.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.11.2014 ob 21:57 volga gost

      čuj ka ti je te držova al pa smc krif ka ste ne ipadov dobli :) odprto srce pač več vredno :) no doči de odprto :)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.