https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Negovski grof in grofica očarala otroke

25.10.2014 ob 7:30  

Na včerajšnji turobni jesenski dan, so se predšolski otroci vrtca Sonček iz Svetega Jurija ob Ščavnici skupaj z vzgojiteljicami, odpravili na izlet v Negovo.

 

Najprej so skupaj odšli na krajši pohod po bližnji okolici, zatem pa jih je na grajskem dvorišču že čakala vodička Manja, ki je otroke povabila v prostore gradu. Tam jim je predstavila zgodbo o zeliščarki Apoloniji iz Veržeja in kasneje se je le-ta otrokom tudi pridružila.

Spoznavali so zelišča

Otroci so imeli možnost poduhati in prijeti različna zelišča, ki uspevajo na grajskem vrtu, skupaj pa so jih poimenovali. Najbolj pa je seveda otroke zanimala nostranjost gradu. Nekaj prostorov so si ogledali. Izvedeli so, da je Negovski grad sestavljen iz starega gradu in novega gradu. Ravno ko so gledali skozi strelske line, sta se na balkonu pojavila grof in grofica, ki so ju otroci prebudili. Obstali so od presenečenja, saj kaj takšnega niso pričakovali.

Pričakal jih je grof Maximilian von Trautmannsdorf

Grof Maximilian in grofica Sofia von Trautmannsdorf sta prišla na grajsko dvorišče in otrokom pripovedovala o njunem življenju na gradu, oblačilih, prehrani, stražarjih, otrocih... Enega od otrok sta tudi preoblekla v posebna oblačila in mu izročila ščit ter meč. Otroci so bili nad njima navdušeni, seznanili so se z uporabo loka in frače ter sabljanjem. Zastavili so ogromno vprašanj in čas je kar prehitro minil, ko so se morali vsi skupaj posloviti. Otrokom je bil izlet tako všeč, da bi ga kar ponovili. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.