https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Akademija za ženske vam pomaga poiskati svoj pravi jaz

28.10.2014 ob 11:00  

Ali si ženske ob vsem hitenju, opravilih v službi in doma, skrbi za otroke in dom ter še ob marsičem drugem sploh znamo vzeti čas zase? Se zmoremo ustaviti in pomisliti, kako lepo je biti v stiku s samim seboj, ker smo srečne, izpolnjene in nadvse zadovoljne?

 

Takšna vprašanja že dlje rojijo po glavi tudi Mihaeli Gržin, ustanoviteljici Estetskega studia Lakšmi in Akademije za ženske Lepo je biti jaz. Včasih se znajdemo v takšni situaciji, da nas prezaposlenost, nešteto obveznosti in skrbi skoraj potisnejo na rob. A ne smemo kloniti! Iz lastnih življenjskih izkušenj in iz bogatega znanja z najrazličnejših področij je, Mihaela načrpala toliko znanja, da ga je zdaj zlahka prelila v Akademijo za ženske Lepo je biti jaz. Z njo bo pomagala predstavnicam nežnejšega spola, da se bodo na številnih delavnicah, organiziranih v okviru omenjene akademije, znale vrniti k svojemu bistvu, poiskati svoj pravi JAZ in najti svoj lastni osnovni lik, ki določa številne osebnostne ter druge lastnosti.

Nekaj podrobnosti iz dogajanja Akademije za ženske je Mihaela Gržin predstavila konec oktobra na velikem otvoritvenem dogodku v gostilni Zorko v bližini Ljutomera. Sto povabljenih žensk z najrazličnejših koncev Pomurja in tudi od drugje – Mihaela prihaja iz Križevcev pri Ljutomeru, zato je otvoritev pripravila v »svojih krajih«, kasneje pa namerava predavanja organizirati po vsej Sloveniji –, najrazličnejših starosti in poklicev, je uživalo v imenitno pripravljenem dogodku, ki ga je poleg organizatorkine predstavitve Akademije za ženske obogatil tudi bogati program: dame so med drugim lahko prisluhnile predavanju lepotnega kirurga, asist. Borisa Onišaka, dr. med., spec. otorinolaringologa, se razgibale pod vodstvom vaditeljice pilatesa Simone Kolarič iz Pilates studia Laurus ter se na koncu »pocrkljale« s številnimi gurmanskimi dobrotami.

Dan prireditve, 23. 10. 2014, ni bil izbran po naključju. Tisti dan boginja Lakšmi, zavetnica Mihaelinega studia, praznuje svoj praznik. Ker omenjena boginja ta dan izpolnjuje vse zastavljene želje, so tudi udeležene prireditve zapisale svoje sanje, kasneje pa so jih v mislih, skupaj z osvetljenimi baloni, odposlale v nebo.

Mihaela Gržin, srce in duša Akademije za ženske Lepo je biti jaz, na otvoritveni predstavitvi celotnega projekta, ki bo pomagal ženskam, da bodo poiskale v sebi vse (skrite) adute; na delavnicah se bodo med drugim naučile, kako izbrati ustrezna oblačila, ličila in pričesko (glede na določeni osebnostni lik), kako si urediti dom, si zgraditi uspešno kariero ter še in še.

 Treba si je vzeti tudi čas za gibanje, so si rekle udeleženke predstavitvenega dogodka ob otvoritvi Akademije za ženske Lepo je biti jaz, in pod vodstvom simpatične vaditeljice Simone Kolarič ter ob obilici smeha napravile nekaj učinkovitih vaj za raztezanje.

Sto žensk, sto želja, ki so jih udeleženke Akademije za ženske Lepo je biti jaz skupaj z osvetljenimi baloni v mislih poslale v nebo.

Foto: Tanja Zrinski

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.