https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Rokometaši Pomurja doživeli prvi poraz

28.10.2014  

Rokometaši Pomurja so prvič v letošnji sezoni morali priznati premoč. Na težkem gostovanju v Sežani so jih premagali rokometaši Mitol Sežane z rezultatom 28:25 (12:9).


Tekmo so boljše odprli gostujoči rokometaši iz Murske Sobote, ki so najprej povedli z 0:2, potem še 2:4. Domači so jih ujeli na 4:4 in do rezultata 8:8 se je igralo za gol. Do konca polčasa so si igralci Sežane priigrali prednost treh zadetkov in rezultat polčasa je bil 12:9 za domače.

V drugem polčasu pa obratna slika. Večinoma so vodili domači, ki so svoje vodstvo celo povišali na plus 5 (18:13, 20:15, 21:16). Ampak kot že velikokrat se Prekmurci niso predali (tudi širina igralskega kadra je imela veliko vlogo pri tem) so v drugem delu drugega polčasa začeli loviti rezultat. In jih tudi 5 minut pred koncem ujeli na 23:23. Imeli so tudi 2 napada za vodstvo, ki pa ju na žalost niso izkoristili. Domači so to izkoristili in povedli 26:23. Do konca tekme so domači uspeli zadržati prednost in se zasluženo veselili svoje druge zmage. Za Pomurje to bil prvi poraz s katerim so zdrsnili na 3. mesto.

RK Pomurje: Kozelj Mitja 7, Kreft Robi 5, Petraš David 4, Hedl Jernej 3 (0/3 iz 7m), Gerič David 2, Gorjup Denis 1, Gregorec Gregor 1, Makovec Bojan 1, Šavle Matej 1, Pintarič Aleš, Sapač Boštjan, Kozelj Vasja, Dogša David, Raj Primož, Krajnc Klemen in Kous Marko.

RK Mitol Sežana: Koren Matic 11, Koren Janez 5, Mahmić Seid 5, Pasar Luka 3, Krmac Tadej 1, Kuret Gregor 1, Pelikon Domen 1, Berčič Aljaž 1.

Izključitve: RK Mitol Sežana 20 minut, RK Pomurje 6 minut

Sedemmetrovke: RK Mitol Sežana 4/5, RK Pomurje 0/3

Naslednji vikend ja za rokometaše 2. DRL prost. Naslednjo tekmo igralci Pomurja igrajo v Radovljici 8.11.2014.

Vir: rk-pomurje.si

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.