https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Zbigovcih so se srečali starejši občani

29.10.2014 ob 8:30  

»Kdor misli na druge bo nekega dne spoznal, da tudi drugi mislijo nanj.« Prav ta lepa misel, da vsakomur pomisleka na čas, čas jeseni življenja, ko bo potrebno razumevanje, spoštovanje in strpnost prav posebej še do starejših in onemoglih kateri potrebujejo posebno pozornost za dostojno in prijazno življenje.


V ta namen so bili vabljeni v soboto v dvorano gasilskega doma v Zbigovcih na srečanje, druženje in pogostitev starejši krajani Krajevne organizacije Rdečega križa Črešnjevci - Zbigovci, ki so dopolnili ali so starejši od 70. let. Na srečanju se je zbralo 105 starejših krajanov KO RK Črešnjevci – Zbigovci od 250-tih.

Svojim prisrčnim nastopom so v kulturnem programu osrečili starejše pod vodstvom neutrudljive Verice Fartek ravno najmlajši iz OŠ Gornja Radgona, harmonikar Teodor Bratuša, ter s svojimi nežnimi melodijami tamburaši KD Peter Dajnko Črešnjevci. Vse prisotne so pozdravili in izrekli nekaj lepih spodbudnih misli župan občine Gornja Radgona Stanko Rojko, predsednik Krajevne skupnosti Janko Kralj, predsednica Zveze upokojencev Gornja Radgona Inge Ivanek, predsednica OZ RK Gornja Radgona Silva Vračko, ter predsednik KO RK Janko Avguštin. V svojih nagovori so bili enotno misleči, da so prav takšna srečanja, ki ga v celoti financira občina, priložnost za druženje med prijatelji in znanci za pogovor in obujanje spominov iz preteklega časa. V današnjem času je sila težko preživeti. Posebej še to najbolj čutijo starejši z minimalnimi prihodki, pa če ravno so vajeni še iz otroštva skromnosti in potrpežljivosti obstajajo tudi nekakšne meje, ki kaj kmalu v kritičnih trenutki nekoga pahnejo v pomanjkanje in  bedo. Posebna zahvala velja ravno prostovoljcem, ki nekako bdijo nad tem in nesebično, neprofitno, srčno pomagajo, ter odkrivajo primere, kjer je pomoč potrebna. A žal vsega se ne da pravočasno odkriti v mnogih primerih ostanejo solze skrite za zidovih, kjer je prisotno tudi trpinčenje, izkoriščanje in izsiljevanje mlajših nad starejšimi in nemočnimi.

Ob tem priložnostnem srečanju sta najstarejša krajana prejela majhno pozornost iz rok radgonskega župana Stanka Rojka in predsednika KO RK Janka Avguština. Tako je najstarejša krajanka iz Črešnjevcev 92. letna Lutar Rozalija, ter pri moških 86. letni Peter Fridau iz Zbigovcev.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto in tekst: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.