https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Magdič: Dobil sem zagotovila, da bo financiranje kluba v bodoče stabilno

Lendava, 18.12.2010  

Včeraj je v Lendavi potekala skupščina nogometnega društva Nafta, kjer so razrešili starega predsednika Mihaela Dominka ter še nekatere člane upravnega odbora, za novega predsednika pa je bil imenovan Igor Magdič.

Nogometno društvo Nafta je včeraj dobilo že tretjo vodstvo kluba v tej sezoni. Po več letnem predsednikovanju Mirka Horvata je septembra vodenja kluba prevzel Mihael Dominko, a se že dva meseca zatem odločil podati odstopno izjavo. Od le-te je minil še mesec dni, včeraj pa je bil Dominko vendarle razrešen.

Mihael Dominko je bil predsednik Nafte samo tri mesece

Od direktorja do predsednika

Nov predsednik kluba je postal nekdanji direktor kluba Igor Magdič. »Za prevzem predsedniške funkcije sem se odločil na osnovi večih razgovorov z županom Lendave in direktorjem družbe Nafte. Skupaj smo našli pot do tega, kako bo klub v bodoče organizirani in financirani. Z njune strani sem dobil zagotovila, da bo financiranje kluba v bodoče stabilno, neodvisnost mladinski pogon od članske ekipe in da bo finančna situacija konstantna vsaj tri leta,« pojasnjuje Magdič, sicer tudi direktor Term Lendava.

Igor Magdič

Menjal izvedbeno funkcijo za neizvedbeno

Zanimivo je, da je Magdič enajstega novembra odstopil z mesta direktorja klub zaradi pomanjkanja časa in bolezni, zdaj pa je prevzel še odgovornejšo funkcijo v klubu. »Osnovna razlika med te je, da je mesto direktorja izvedbena funkcija, torej tam si operativec, predsednik kluba pa je tista funkcija v klubu, ki bo določala strategijo in jo nadzirala, izvajali pa jo bodo drugi,« pojasnjuje Magdič.

Odslej samo štiričlanski upravni odbor

Septembra razširjeni upravni odbor, ko je bilo imenovanih kar devet članov, je bil včeraj ponovno skrčen. Mesta v njem ne bodo več imeli že prej omenjena Horvat in Dominko, lendavski župan Anton Balažek, predsednik skupine Nafta Cveto Žalik, Jože Magyar in župan občine Črenšovci Anton Törnar. V novem štiri članskem upravnem odboru bodo poleg Magdiča še dosedanja člana Jože Car in Jože Hajdinjak, pridružil pa se njim še bo podžupan občine Lendave Stanislav Gjerkeš. Kdo bo opravljal funkcijo direktorja še ni znano, bo pa dogovorjeno še verjetno v tem letu. Novo upravo čaka težko delo sanirati dolgove klube, ki naj bi narasli že na milijon  evrov, zgodila naj bi se prisilna poravnava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.