https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radgonski policisti imeli veliko dela z vinjenimi vozniki

28.10.2014 ob 14:54  

Policisti PP Gornja Radgona so tekom včerajšnjega dne 27.10.2014, ugotovili več hujših kršitev cestnoprometnih predpisov zaradi psihofizičnega stanja udeležencev v cestnem prometu na območju Policijske postaje Gornja Radgona.


Ob 10.00 uri je bil v naselju Spodnja Ščavnica zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Le-ta je pokazal  0,94 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 15.30 uri je bil v Gornji Radgoni zaustavljen voznik osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo osebnega avtomobila. Prav tako so bili zaznani simptomi, da je voznik vozil osebni avtomobil pod vplivom prepovedanih drog, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, katerega pa je voznik odločno odklonil. Vozniku je bil osebni avtomobil zasežen in bo po podaji obdolžilnega predloga predan pristojnemu sodišču.

Okrog 23. ure so policisti PP Gornja Radgona v naselju Črešnjevci zaustavili voznico osebnega avtomobila, kateri je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Le-ta je pokazal  0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja in zoper kršiteljico sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Okrog 00.10 ure je bil v mestu Gornja Radgona zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Le-ta je pokazal  0,82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker je v navedenem primeru šlo za državljana R Avstrije je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do privedbe v postopek na pristojno sodišče. Prav tako je bil zoper njega sprožen postopek zaradi kršitve Zakona o tujcih, saj pri sebi ni imel ustrezne potne listine.

Glede na včerajšnje dogodke na območju PP Gornja Radgona, ki se prav tako pojavljajo na območju celotne PU M. Sobota ponovno opozarjajo vse udeležence v cestnem prometu, da vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival ali uporabijo javna prevozna sredstva. Saj vozniki v vinjenem stanju ogrožajo tako sebe kot druge udeležence v cestnem prometu. Še posebej pa velja opozorilo za bližajoče se praznike in v času martinovanja.

Policisti PU M. Sobota bodo nadzor in poostrene aktivnosti na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.