https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policija opozarja: Poskrbimo za varnost med prazniki

30.10.2014 ob 14:00  

V času prihajajočih praznikov policisti PU M. Sobota pogosto opažajo povečano število tatvin in vlomov v hiše, stanovanja, poslovne prostore in druge objekte, ter tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in pokopališčih. Zato ob obisku grobov v osebnih avtomobilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov ter vozila zaklepajte, da ne postanete tarča tatov in vlomilcev.


Policisti opozarjajo tudi, da med prazniki pa ne pozabite poskrbeti tudi za varnost svojega premoženja, zato svetujejo: »Ob  odhodu od doma ali na pokopališče zaklenite vhodna vrata in ključev ne puščajte na vidnih mestih. Največkrat storilci prodajo tudi različne izdelke in na ta način vzpostavijo stik z ljudmi,  da vstopijo v stanovanje oz. hišo, osebo zamotijo, izkoristijo trenutek nepazljivosti in ukradejo denar ali razne predmete. Zato neznancev ne spuščajte v hišo ali stanovanje in jim ne razkazujte svojega premoženja. Sami zato lahko največ storite za varnost svojega premoženja.«

Mnogi pa si bodo prihajajoče dneve popestrili tudi z obiskom prireditev, kjer je mogoče pričakovati veliko ljudi. »Z udeležbo na teh dogodkih, poskrbite za lastno varnost in varnost svojega premoženja predvsem torbic in denarnic,« dodajajo na policiji. »Če pa kljub temu postanete žrtev kaznivega dejanja, lahko pomagate pri izsleditvi storilca, tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov; izgled, starost, smer odhoda oz. vožnje, prevozno sredstvo (znamka in barva vozila, reg. št).«

Od hitrosti in vsebine prijave je v veliki meri odvisna tudi uspešnost prijetja storilca in posledično vračilo ukradenih predmetov. Zato dogodke takoj prijavite najbližji Policijski postaji oz. pokličite na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimno številko policije 080 1200. 

V naslednjih dneh se v okolici pokopališč pričakuje tudi povečan promet. Zato policija svetuje, da dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.