https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Županja Cvetka Ficko tudi uradno prevzela vajeti gračke občine

Grad, 31.10.2014 ob 10:00  

Včeraj je potekala prva redna konstitutivna seja Občinske sveta Občine Grad, kjer so potrdili mandat članov občinskega sveta in imenovali komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.


Na prvi seji so se svetniki najprej seznanili s poročilom občinske volilne komisije o izidu volitev v občinski svet in volitev župana, nato pa so imenovali Stanislava Kereca, Marjana Klementa in Klementino Kuzmič v mandatno komisijo za pregled morebitnih prispelih pritožb ter pripravo predloga potrditve mandatov članov občinskega sveta in ugotovitev izvolitve župana.

Po potrditvi mandatov so Marjan Klement, Ludvik Kočar, Ernest Mešič, Stanko Recek, Janez Ferko, Danijel Bernjak, Matej Ficko, Štefan Gjergjek, Stanislav Kerec, Klementina Kuzmič in Bojan Bertalanič postali člani Občinskega sveta Grad. Za novo županjo pa so občani Grada izvolili Cvetko Ficko. Volivci so ji v drugem krogu županskih volitev namenili 52,28 odstotkov glasov, medtem ko jih je protikandidat Silvo Šarkanj prejel 47,72 odstotkov. Občina Grad je tako ena od treh pomurskih občin, kjer vajeti županovanja v svojih rokah držijo ženske. Ta je med sejo obljubila, da bodo poskušali delovati tako, da bodo po štirih letih lahko občani in oni samo rekli, da so bili uspešni.

V zadnji točki so svetniki podali predlog za kandidate za komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Ker je bil podan le en predlog, so novoizvoljeni svetniki z dvigom rok to funkcijo soglasno podelili Stanislavu Kerecu, Marjanu Klementu in Janezu Ferku, ki je postal predsednik komisije.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. bono1
      01.11.2014 ob 12:13 bono1

      Sedaj, ko je euforija mimo pa od besedičenja k resnim deljanjem in delu.Sedaj bodo edini sodniki vašega dela občani in občanke, pa srečno pri vašem delu.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.11.2014 ob 13:06 gračke gost

      lizanka je svetnik :D

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.11.2014 ob 11:32 cestar gost

      O MOJ BOG ! Pa vij te znali delati (za občino ) z premoženjem in nalogami , ki vam jih bojo naložene ??? Tole nisp skrivalnice in blefiranje ! No pa bomo videli !?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2014 ob 15:07 gost

      Cvetka vso srečo pri vodenju občine.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.