https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Turnišče: Prvič zasedal nov občinski svet pod krmilom županje Vesne Jerala Zver

Turnišče, 31.10.2014 ob 11:00  

Županske posle je na prvi seji občinskega sveta z zaobljubo tudi uradno prevzela Vesna Jerala Zver.


Na konstitutivni seji občinskega sveta Občine Turnišče, ki jo je vodil Anton Sep je predsednik volilne komisije podal izide glasovanja na minulih lokalnih volitvah. Na volišča se je v drugem krogu volitev od skupno 2867 volilnih upravičencev odpravilo 1538 volivcev. 17 glasovnic je bilo neveljavnih, izmed veljavnih glasovnic pa je za Vesno Jerala Zver glasovalo 55,56 odstotka volivcev, medtem ko je Alenka Horvat prejela 44,44 odstotka glasov.

Imenovana je bila mandatna komisija v sestavi Jasmina Denša, Vincenc Litrop in Stanislav Sobočan, ki je na podlagi poročil o izidu volitev ugotovila, da na izide volitev ni bila podana nobena pritožba.

Potrjena nov občinski svet in županja

Na podlagi ugotovitev mandatne komisije so bili potrjeni člani novega občinskega sveta. Štiriletni mandat v občinskem svetu imajo: Alenka Horvat, Danica Kocet,Silva Lutar, Janez Lebar, Brigita Bukovec, Anton Sep,Vincenc Litrop, Igor Flucher, Janez Šemen, Jasmina Denša, Robert Tkalčič, Matej Vitez, Stanislav Sobočan in Stanislav Šarkezi.

V nadaljevanju je zaobljubo povedala tudi nova županja Vesna Jerala Zver, ki je med drugim povedala, da bo delovala vestno in odgovorno v korist in blaginjo občank in občanov Občine Turnišče ter se z vsemi svojimi močmi trudila za razvoj celotne občine.

Zalomilo se je že pri oblikovanju KVIAZ-a

Novopotrjena županja je podala predlog za sesavo Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Po njenem predlogu naj bi komisijo sestavljali Stanislav Sobočan, Vincenc Litrop in Anton Sep. V razpravi je Alenka Horvat podala drugačen predlog, in sicer naj bi po njenem predlogu KVIAZ sestavljali Vincenc Litrop, Alenka Horvat in Robert Tkalčič. Razprava je tekla v smeri, po kakšnem ključu naj izberejo člane komisije, nato pa so glasovali o županjinem predlogu. Za ta predlog je glasovalo šest članov občinskega sveta od skupno 13, ki so bili prisotni na seji. Kot je pojasnila županja Jerala Zver, dvomi v možnost dobrega sodelovanja s komisijo, ki jo je predlagala Horvatova, zato je imenovanje KVIAZ-a prestavila na naslednjo sejo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gladiator
      01.11.2014 ob 9:10 gladiator

      Jaka ekipa,! Za Evropo! Jao!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. zingi
      03.11.2014 ob 6:59 zingi

      Hja, verjetno se nekateri bojijo, da bodo začeli padati "okostnjaki" iz omar....kako pa je s snemanjem sej...bilo bi zanimivo slišati, kateri svetniki so za delo in razvoj občine in kateri na sejah res samo svetijo in mešajo....saj veste kaj mislim!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. rantolni
      03.11.2014 ob 17:42 rantolni

      Tak je naj snemajo .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.