https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Bogojini so počitnice izkoristili za športne aktivnosti

Bogojina  

Otroci v Bogojini so krompirjeve počitnice, ki se zaključujejo, preživeli bolj športno, saj je Športno društvo Bogojina v sodelovanju s tukajšnjo osnovno šolo izvedlo interesni program športa otrok in mladine, ki je na voljo pri nas.

Znano je, da so otroci zaradi premajhne gibalne aktivnosti oziroma zaradi vse bolj sedentarnega življenjskega sloga izpostavljeni številnim dejavnikom tveganje za pojav različnih bolezni. Redna gibalna aktivnost je eden od najpomembnejših dejavnikov, ki omogoča zmanjšanje takšnega tveganja.

V času šolskih počitnic za otroke primanjkuje športnih dejavnosti. Zato so se v Športnem društvu Bogojina odločili, da otrokom v času krompirjevih počitnic od ponedeljka 27.10. do četrtka 30.10.2014 v sodelovanju z Osnovno šolo Bogojina v okviru interesnega programa športa otrok in mladine ˝HURA PROSTI ČAS˝, ki ga vsako leto razpisuje Zavod za šport RS Planica omogočijo BREZPLAČNO aktivno preživljanje otroškega prostega časa v telovadnici in na športnih igriščih.


Otroci stari od 7. do 15. leta so pod strokovnim nadzorom tako dnevno pet ur spoznavali razne športne panoge in se preizkusili v številnih družabnih igrah. Na zadnji dan izvajanja programa, so otroke obiskali župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, predsednik Občinske športne zveze Branko Recek ter predsednik Športnega društva Bogojina Bojan Kocet, ki so udeležencem podelili diplome.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.