https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na pomurski regati na Kornatih najboljša ženska ekipa

05.11.2014 ob 9:00  

Tradicionalna pomurska regata je bila obarvana z lepim vremenom in večino tekmovanja tudi z malo vetra. Šestnajst posadk je na jadrnicah Bavaria 46 tekmovalo v treh skupinah. Najbolje se je odrezala ženska posadka Sirene s skipperjem Dušanom Ušeničnikom na krmilu. Najboljši pomurski skipper je Igor Banič.


Prvi dan sta bila izpeljana dva plova v bližini otokov Murter in Vrgada. Drugi dan je v nekoliko več vetra bil izpeljan dolg plov od Murterja v Kornate, kjer je bila v zadnjih letih tradicionalna kornatska baza na otoku Ravni Žakan. Tretji dan pa sta bila izvedena še dva plova. Kornatski arhipelag je ponovno ustvaril najlepšo možno kuliso za tekmovanje v jadranju. Prav tako odlična je bila kulinarika kuharskih mojstrov iz konobe Ravni Žakan. Večerni del tekmovanja je bil pospremljen z odlično glasbo.  Sodnik je bil Baldo Morožin, ki sicer že dolga leta sodi pomurske regate.

 

Rezultati skupno:

1. SIRENE                           Dusan Ušeničnik

2. VELICASTNI                   Igor Banič

3. RED OCTOBER              Marjan Kočila

 

Rezultati ženske:

1. SIRENE                           Dusan Ušeničnik

2. POZITIVKE                      Gorazd Krajnik

3. MAMMA MIA Debby Hurwits

 

Rezultati »pomurski skipper«:

1. VELICASTNI                   Igor Banič

2. RED OCTOBER              Marjan Kočila

3. DAS BOOT                      Kristijan Ravnič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.