https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih pripravili že sedmi lov s sokoli

Beltinci, 09.11.2014 ob 8:30  

V Beltincih pred gradom je v soboto potekalo sedaj že tradicionalno sokolarjenje. Z uvodnim kulturnim programom in predstavitvijo ptic ujed so odprli letošnji že sedmi lov s sokoli v Pomurju. Številni si novembrsko soboto rezervirajo za ogled ptic ujed v Beltincih, drugi se odpravijo na odlično fazanovo juho, tretji pa na sam lov. Lov s sokoli kot najstarejša oblika lova je bila značilna v preteklosti tudi za naše kraje.


S predstavitvijo ptic ujed in kulturnim programom se je v beltinskem parku pred gradom odprl sedmi lov s sokoli v Pomurju, ki poteka v organizaciji Zavoda za turizem in kulturo Beltinci, Sokolarskega društva Pomurja ter Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed. V kulturnem programu so nastopili učenci OŠ Beltinci in Pomurski rogisti. Lastniki ptic ujed so svoje price predstavili obiskovalcem, ki so jih (predsvsem najmlajši) prijeli s posebno rokavico v svoje roke in jih občudovali od blizu ter božali. Lastniki pa so jim z veseljem pripovedovali o ptičih ter lovu z njimi. Po predstavitvi pa so se lastniki s sokoli odpravili na lov, ki poteka v okolici Beltincev. Tudi letos so poskrbeli za odlično fazanovo juho, domače gospodinje  so prijazno postregle z langašem, niso pa pozabili na vino.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2014 ob 18:29 vinko megla gost

      Na pa so edni pa prišli na svoj račun da se je kšenki jelo pa pilou rejsan tak pohvalno da komaj se čaka ka de nekša prireditev pa ka de nekaj zabadav na glede tej ptijc jezuš kak je tou zanimijvo lekaj je še nej nišče vido ptice kak vo zgleda zatou so prišli tej somarje je kazat ka ja naj narod vidi ptico ujedo ha ha če pa malo bole premisliš v kun je stvar ja jeli bi kšenki tou je namen toga.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2014 ob 21:27 jj gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.