https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dobrovnik je za nekaj dni postal škofija sv. Martina II.

Dobrovnik, 10.11.2014 ob 10:00  

Dne 11. novembra, na god sv. Martina, praznujemo Martinovo. Ko pade ta dan na delovni dan, poteka večina martinovanj v soboto ali nedeljo pred tem datumom. Tudi v Pomurju je bila nedelja v znamenju številnih martinovanj. Ta dan so počastili tudi v Dobrovniku, kjer je vino blagoslovil škof.


V nedeljo so krstili mošt oziroma nečisto in grešno novo vino v pravo vino tudi v Dobrovniku. V skladu s šegami in navadami lahko šaljivi blagoslov opravi moški preoblečen v škofa. Dogajanje s kulturnim programom in krstom mošta je potekalo na dvorišču hiše Györgya Dobronokija. Za kulturni program so poskrbeli otroci DOŠ Dobrovnik, pevci Notazok, vaški klepetulji Naca in Mari, mladi citrarji in drugi.

Ob tej priložnosti ni manjkala pokušnja mladega vina lokalnih vinogradnikov, zadišalo pa je tudi po pajanem kruhu in ostalih domačih dobrotah. Martinovanje so organizirali Turistično društvo Dobrovnik, Vinogradniško društvo Dobrovnik in Strehovci ter Zavod za okolje in  turizem Dobrovnik. Vino pa je na šaljivi način blagoslovil škof – član Turističnega društva Dobrovnik. Zato v Dobrovniku pravijo, da imajo teh nekaj dni celo škofijo sv. Martina II. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2014 ob 10:35 renkovci gost

      Dobrovniki vladajo sami Mađari naši nemajo nikšne besede

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2014 ob 11:13 Gost1 gost

      Tako je. In to se je lepo videlo tudi na včerašnji prireditvi!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2014 ob 12:21 sfinga gost

      vaši naj vladajo pri vas,naši bodo pa pri nas.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.11.2014 ob 13:02 gost alfa gost

      Sfinga, kakšen je to odgovor, naši pa vaši? S ten je povedano vse in še več. Zato pa ste geto na vašon območji in daleč zadaj za ostalimi. Sicer je pa svet velki pa odprejti...

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.11.2014 ob 13:14 domačin gost

      VOUGRI , su zaustali narod !! Vsi v eden glas tulijo , tak da je človeka strah !

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2014 ob 17:27 slo-10 gost

        domačin znaš ka vougri majo vekši bat kak ti, če ti ovo kresnejo de tulila celo leto,

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.11.2014 ob 12:08 Stewen gost

      RAZOČARANJE - Po gornjih komentarjih se mi vsiljuje misel, da v Dobrovniku ne živijo ravno v slogi in bratstvu. Se poa strinjam s tistimi,ki menijo, da je enega in istega (našemljenega) škofa dovolj. Zakaj pa ne bi bil kako urico škof domači župnik, kot je bil v nedeljo velikopolanski. Pa še več "vernih dušic" je bilo kot pa peri veliki maši!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.11.2014 ob 16:25 zelge gost

      slo-10 (((( Kakpa te znaš ka majo vougri bat ?te te že keri naskočo ? Vej kakše pijšete rejsan ka v rijti nema mesta .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.11.2014 ob 16:27 sfinga gost

      moj komentar je bil samo sarkazem na gost-renkovci. sem z dobrovnika in za moje pojme živimo v slogi slogo rušijo več ali manj nacionalisti izven tega kraja kot naprimer ta renkovčar, ki z dobrovnikom nima nobene veze. če mu kaj ne paše naj ne hodi k nam, vsiostali ste dobrodošli na žlahtni kapljici.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.