https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni priljubljena kmečko-ekološka tržnica

13.11.2014 ob 9:00  

Na priljubljeno kmečko-ekološko tržnico prihajajo tudi številni kupci od zelo daleč in prav tako iz sosednjega Bad Radkersburga in od drugod.


Svoje izdelke, pridelke in storitve, ponuja okoli 30 ponudnikov, vsako soboto jih je okoli 20, nekaj pa jih pride le občasno. Na tržnici med drugim sicer ponujajo: kreme in olja iz zelišč, dekorativne predmete, nakit, domačo zelenjavo, kostanje, slovenski česen, konopljino olje in drugi pripravke iz konoplje, med, bučno olje, ekološko moko in testenine, jajca proste reje, prekmurske in prleške gibanice, mlečne izdelke, ovčje sire, drobno galanterijo, nosilne torbe, naravno kozmetiko, glinene izdelkie ...

Držijo se pravila, da so najboljši domači sadeži in doma narejeni izdelki

Sploh pa kmečko-ekološka tržnica ob meji v Gornji Radgoni podpira lokalne pridelovalce, pravi Tomi Sluga (iz Turističnega, kulturnega in ekološkega društva Kopriva), ki je ponosen tudi na zanimivost radgonske tržnice, ko se otroci lahko igrajo v neposredni bližini dogajanja.

V okviru prireditve so že doslej pripravili kar nekaj presenečenj za obiskovalce. Tako jih je med drugim obiskal znani čarovnik Sam Sebastijan, otroci glasbene šole Maestro, lajnar iz sosednje Avstrije, harmonikar, na voljo so imeli bobne, kjer so svoje bobnarske spretnosti lahko preizkušali mali bobnarji, pripravili so razstavo gob, letos pa jih bo najverjetneje na tržnici obiskal tudi Miklavž kasneje pa tudi Božiček.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.