https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Včeraj v Pomurju vlomi, tatvine, poslovna goljufija in grožnje

14.11.2014 ob 7:41  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali deset kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda, sedem prometnih nesreč od tega pet z gmotno škodo, dve prometni nesreči pa sta se končali z lahko telesno poškodbo, obravnavana so bila tudi štiri povoženja divjadi. Policisti Postaje prometne policije so pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti.

Na področju kriminalitete so v Gornji Radgoni obravnavali vlom v stanovanjsko hišo in tatvino rezervoarja za kurilno olje. Lendavski policisti so obravnavali vlom v gostinski lokal, tatvino v trgovini, tujcu ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, je bil zasežen avtomobil, obravnavana je bila tudi tatvina torbice, katero je neznanec ukradel iz odklenjenega osebnega avtomobila. Policisti Policijske postaje Murska Sobota so obravnavali tatvino mopeda in ženske denarnice, poslovno goljufijo, ter kaznivo dejanje grožnje.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.  

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Gornji Petrovci.     

Na koncu še obvestilo voznikom, s 15. novembrom se začenja obdobje v katerem morajo imeti motorna in priklopna vozila predpisano zimsko opremo. Čeprav vremenske razmere trenutno tega ne kažejo, se to lahko hitro spremeni. Voznike opozarjamo da zaradi tega pravočasno poskrbijo za svoje jeklene konjičke, saj bodo policisti od 15.novembra ob kontroli cestnega prometa preverjali tudi opremljenost  vozil s predpisano zimsko opremo.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.