https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tradicionalni Leopoldov sejem v Gornji Radgoni

17.11.2014 ob 11:00  

Letošnji tradicionalni Leopoldov sejem v Gornji Radgoni bo mnogim prodajalcem in obiskovalcem gotovo ostal v lepem spominu, predvsem zaradi toplega in sončnega vremena ter tudi dokaj dobre prodaje.


Ta tradicionalna sejemska prireditev poteka bolj ali manj neprekinjeno že od leta 1700, vedno na 15. november, ne glede na dan v tednu. Sejem poteka ves dan na mestni tržnici na Trgu svobode, v avstrijski Radgoni pa je sejem predvsem v središču mesta, na glavnem trgu in vseh osrednjih mestnih ulicah.

Gre za enega najstarejših tovrstnih sejmov na tem območju, na katerem se lahko praktično kupi vse, predvsem pa potrebščine za kmetovalce in za vsakdanjo rabo. Možno je najti obsežno ponudbo domače in umetnostne obrti iz Pomurja in Gornje Radgone: izdelke iz lesa, gobeline, usnjene izdelke, suho sadje, igrače za otroke, nakit, obleke, kape, čevlje, medene izdelke, zelišča, domače mesni in mlečne izdelke, ročno izdelane sveče, voščilnice …

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.