https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Koncert ob izzidu nove plošče kvarteta džeZZva z gostom Chrisom Jarrettom

Evangeličanska cerkev Murska Sobota, 20.11.2014 ob 13:00  

V evangeličanski cerkvi v Murski Soboti bo v soboto, 22. novembra ob 19. uri potekal koncert ob izidu nove plošče kvarteta džeZZva. Kot gost bo nastopil Chris Jarrett.


Predstavitev nastopajočih:

Chris Jarrett

Chris Jarrett se je rodil v slovanski družini (njegova družina se je v ZDA preselila iz vasi Segovci na Apaškem polju). Rojen je bil leta 1956 v Allentownu, v Pensilvaniji, in odrasel v z gozdom poraslem območju Apalačev. Klavir je začel igrati pri trinajstih letih, brezplačno ga je učil velik avstrijski pianist Vinzent Ruzicka. Po končani srednji šoli je študiral klavir in zgodovino glasbe na Oberlinskem konzervatoriju v Ohiu. Delal je kot ribič v Mehiškem zalivu, tovarniški delavec v Teksasu, pisarniški delavec v New Yorku in pomagal v kuhinji v Londonu.

Ko se je »ponovno preselil« v Evropo, je Chris Jarrett z lastnimi kompozicijami koncertiral po vsem svetu in ustanovil več glasbenih skupin. Od takšnih, ki so igrale »hard-core komorno glasbo« (Four Free), do takšnih, na katerih glasbo so vplivali arabski in grški ritmi (Chris Jarrett Trio in »Suite Grecque« www.chrisjarrett. de). Je skladatelj filmske in resne glasbe, sklada tudi za opero, balet in gledališče. Trenutno živi v Nemčiji, kjer poučuje improvizacijo.

Chris Jarrett v svoji glasbi uporablja strukture klasične glasbe in svobodo jazzovske improvizacije. Združuje ljubezen do oblike z jazzovsko energijo. Spekter njegovega izraza je širok: divji, ritmični, ironičen, epski, melanholičen, bizaren, mističen in jazzovski. Navdihujejo ga številni glasbeni slogi različnih obdobij in skladateljev. V njegovi glasbi je mogoče čutiti velik vpliv Johannesa Ockeghema, Sergeja Proko­fjeva, Charlesa Mingusa in Franka Zappe. Je brat slovitega pianista Keitha Jarretta.

džeZZva

Glasba etno jazz kvarteta džeZZva iz Murske Sobote se spogleduje tako s tradicijo ameriške jazz kulture z elementi evropske klasične glasbe, kot tudi z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Zelo senzibilna komunikacija in muziciranje štirih uigranih glasbenikov prepriča še tako zahtevno in širšo množico poslušalcev. Razvijajo avtorsko moderen in zelo samosvoj umetniški pristop v tradiciji zelo zanimive in specifične zasedbe.  Kvartet sestavljajo:

- Dejan Berden – klavir (Patetico, Vasko Atanasovski Quartet, Be Radio, DC3 …), profesor glasbe in instrumentalist, pianist, harmonikar, skladatelj, aranžer ter producent,

- Iztok Rodež – kitara (Balladero, Zdenek Bily Dixieland Band, Murska Banda, Gospoud Srmak …), je na glasbeni sceni aktiven kot instrumentalist – kitarist ter kot skladatelj in aranžer,

- Mojmir Wolf – kontrabas (Zdenek Bily Dixieland Band, Murska Banda …), je že mnogo let aktiven na slovenski glasbeni sceni kot en izmed najzanimivejših in najizvirnejših jazz in etno basistov,

- Miran Celec – bobni (Black Balloon, Langa, Zdenek Bily Dixieland Band, Thanx, Blue Groove, TexMex…), sodi med najdejavnejše slovenske bobnarje, ki poleg nastopanja v različnih zasedbah vrsto let skrbi za izobraževanje mladih bobnarjev.

Glasba etno jazz kvarteta džeZZva temelji na avtorskih skladbah članov skupine, le delno se skupina spogleduje s tradicionalnimi skladbami, ki jih aranžmajsko preuredijo na njim značilen način in jim na ta način dajo oseben pečat. Novembra 2012 so nastopili tudi v okviru Novosadskega jazz festivala.

 

Organizatorji sporočajo, da vstopnine ni, darujete pa lahko prostovoljne prispevke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.