https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Radgoni odprli razstavo slik nastalih na 16. delavnici generala Maistra

25.11.2014 ob 7:05  

Konec minulega tedna je v galeriji Doma kulture v Gornji Radgoni potekala slovesna otvoritev razstave slikarskih del, ki so nastala na letošnji že šestnajsti tradicionalni likovni delavnici generala, pesnika, politika in slikarja Rudolfa Maistra.


Letošnja delavnica, ki je bila organizirana v sodelovanju z Medgeneracijskim informativnim družabnim središčem Slovenska Bistrica, Vojašničnim klubom vojašnice generala Maistra in Centrom vojaških šol Slovenske vojske, je potekala med 6. in 9. oktobrom, ko se je že začelo jesensko barvanje narave v okolici Gornje Radgone.

Že od leta 1995 v organizaciji Vojašnice generala Maistra v Mariboru potekajo likovne delavnice na temo življenja in dela Rudolfa Maistra. Za čas poteka delavnic se slikarji predajo v roke pripadnikom Slovenske Vojske in so gostje vojašnice generala Maistra. Petindvajset likovnih ustvarjalcev, tako iz vrst pripadnikov SV kot tudi iz civilnega okolja je navdih za letošnje ustvarjanje iskalo in dobilo ob Maistrovi severni meji ter na platna preneslo lepote Gornje Radgone in Slovenskih goric. Že tradicionalno pa udeleženci za nekatera svoja dela, že zaradi same narave likovne delavnice, iščejo navdih tudi v vojaških motivih v okviru vojašnice generala Maistra v Mariboru.

V okviru spremljevalnih aktivnosti pa je potekala tudi omenjena otvoritev razstave likovnih del likovne delavnice Maister 2014, v Gornji Radgoni. Kot domačin delavnic je prisotne na otvoritvi razstave, ki je vodila Natalija Sinrajh, pozdravil poveljnik 72. brigade SV, polkovnik Franc Koračin, spregovorili sta tudi direktorica Kultproturja Gornja Radgona, mag. Norma Bales ter udeleženka likovne delavnice „General Maister 2014“, Jelka Leskovar. S kulturno točko je otvoritev popestrila domača kulturna ustvarjalka Alenka Regoršek. Seveda je obiskovalce otvoritve in udeležence delavnic pozdravil tudi župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, ki je razstavo tudi uradno odprl.

 Enkratne izdelke, ki bodo na ogled do 3. novembra, so ustvarili:

 Zvonko Bartok (Maribor), Jože Ekart (Hajdina), Emilija Erbežnik (Brezovica), Lučka Falk (Maribor), Branko Gajšt (Majšperk), Maks Golob (Sv. Jurij ob Ščavnici), Jelka Hren (Duplek), Franc Koračin (Lomanoše), Ervin Kralj (Maribor), Domen Kotnik (Ruše), Jelka Leskovar (Brestrnica), Tatjana Mijatović (Radenci), Manja Miketič (Maribor), Sonja Mrhar (Maribor), Bernarda Paj (Makole), Vladimir Peter Plavčak (Maribor), Stanislav Pleteršek (Maribor), Rade Rot (Ljubljana), Arpad Šalamun (Slovenske Konjice), Heda Vidmar Šalamon (Slovenske Konjice), Bernarda Škafurko (Maribor), Lidija Ulbin (Rogaška Slatina), Mira Uršič (Ljubljana), Lidija Vilar (Velike Lašče), Matija Vrbnjak (Selnica ob Dravi).

                                                                                             

Več fotografij v spodnji galeriji ....

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.