https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uslužbenka enega od pomurskih zdravstvenih zavodov odtujila 10 tisoč evrov

25.11.2014 ob 10:58  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so podali kazensko ovadbo zoper javno uslužbenko enega od pomurskih zdravstvenih zavodov zaradi kaznivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po tretjem odstavku 257. člena KZ-1, saj je sebi in drugim pridobila protipravno premoženjsko korist v skupni vrednosti okrog 10.000,00 EUR.


Več strankam je za opravljene nadstandardne storitve zaračunavala le-te, na računih javnega zavoda pa so bile zaračunane le standardne storitve in le-te zavedene v blagajno zavoda. Prvoosumljena je kazensko ovadena tudi za napeljevanje k kaznivemu dejanju ponareditve ali uničenja poslovnih listin po prvem odstavku  235. čl. KZ-1 v zvezi s 37. členom KZ-1, saj je podrejeni javni uslužbenki  naročila, da se v uradne dokumente in račune vpišejo le standardne storitve.

V sklopu iste preiskave so kriminalisti kazensko ovadili še dve javni uslužbenki zaposleni v istem zdravstvenem zavodu in direktorja ter zaposleno v podjetju iz območja PU Maribor za pomoč pri kaznivem dejanju zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po čl. 257. KZ-1 v zvezi s 38. členom KZ-1, saj so  le-ti odločilno prispevali k izvršitvi očitanega kaznivega dejanja.

FOTO: freeimages.com

Javni uslužbenki sta po naročilu nadrejene v uradne dokumente vpisovale le standarden storitve, čeprav so bile opravljene samoplačniške - nadstandardne storitve in strankam te tudi zaračunane. Podrejeno javno uslužbenko so kriminalisti kazensko ovadili za kaznivo dejanje Ponareditve ali uničenja poslovnih listin po prvem odstavku 235 čl. KZ-1, saj je na podlagi naročila nadrejene izdala račune javnega zavoda le za standarndne storitve. 

Zaposlena v podjetju iz območja PU Maribor sta po naročilu javne uslužbenke opravila nadstandardne storitve, podjetje pa je zdravstvenemu zavodu zaračunavalo le standardne storitve.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2014 ob 11:24 en hud gost

      Sirote bodo preganjali za teh piškavih 10 jurjev. Direktor DUTB ali "slabe banke" tak denar pospravi v žep v dveh dneh. Uradno z žegnom vlade. Lokalni tajkun, ki je z več kot 6 milijoni EUR pomagal narediti bančno luknjo se vsak dan veselo smeje in se sprehodi od enega lokala do drugega. Davkoplačevalci pa bomo plačali. Najlažje ke preganjati "kurje tatove".

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2014 ob 12:16 gost

      Na 24 ur so že komentarji v slogi lopovi Prekmurski. Zdaj se pa pitan ge sou te pravi lopovi. Pa lejko samo tou sklenem ka so pravi lopovi od Maribora dale.To so te keri so nas sparavili ob miljarde. Prekmurci razen eno par pa še tej so prišli z Lublane pa či vzemejo samo par evrov so pa včasik v novinaj pa še posebej na ton portali POP tv.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2014 ob 12:37 Host gost

      Što je fkradno 10 đürđov, pa ga ne dobijo, de naslednjič fkradno 100 pa tak dale. Vse trbej preganjati, taka ne bluzi.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.11.2014 ob 13:34 gost

      Ja Host ti si pa nikaj nej vkradno. Kelko lidi ne plačuvle davka ka plača delavce na čarno.Zdaj boš seveda napiso ka si ti nej takši. Pravi poštenjaki smo vsi, zato pa je država v kurci.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.11.2014 ob 15:01 Host gost

      Ge normalno odin delat, pa naraji fajn živen. Taka nej, nej san takši, niti san še nej mel prijlike, ka bi pokazo nasprotno.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.11.2014 ob 16:56 gost

      od tistega časa ko je zdravstvo privat se samo kradne. Prej je bilo vedno dovolj denarja za vse zdravstvene usluge vsi smo hodili k doktoram. SEDAJ KO JE PA PRIVAT PA VSAKA VAS IMA SVOJEGA DOKTORJA, LEKARNO, ....

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.11.2014 ob 6:58 smrkci gost

      Glejte,kdo je ljudi v Prekmurju naučil krasti? enostavno politiki ,saj so nam pa politiki ogledalo države,in kako delajo politiki tako delajo ljudje.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.11.2014 ob 14:40 gost gost

      za 10,000 se trgata kaj pa miljoni so že pozabljeni

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.11.2014 ob 19:49 Pišta gost

      Zato še več zdravnikov za direktorje, pa bo zdravstvo pokradeno do amena. Podobno kot fiskalno pravilo bi bilo potrebno sprejeti pravilo, da samo z medicinsko fakulteto ni mogoče voditi zdravstveni zavod.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.11.2014 ob 8:18 gost

      A slučajno kdo ve, kdo bi to bil?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.11.2014 ob 8:36 gost

      Pišta bači s panovec, če pa nej bil un pa Pozvekov Lajči z Kukeča.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.