https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Sobočani zmagali v Beltincih

20.12.2010  

KK GMT Beltinci : KD Sobota  76 : 96 (25:25, 20:23, 13:22, 18:26)


Minulo nedeljo se je odigrala še zadnja tekma letošnjega leta v beltinški dvorani med ekipama KK GMT Beltinci in KD Soboto. Tako domačini kot gostje so prišli v polnih postavah in to je nakazovalo na zelo kvalitetno in predvsem napeto tekmo, kar se je tudi pokazalo za resnično. Na začetku tekme so se bolje znašli domači igralci in na hitro povedli z 11:6, ampak so se nasprotniki zelo hitro zbrali in domačine tudi ujeli, tako da se je prva četrtina končala z visokim in izenačenim rezultatom 25:25.

V drugi četrtini so se na začetku nekoliko bolje znašli gostje in naredili hitro razliko šestih točk, tako da so domačini bili prisiljeni vzeti minuto odmora, po kateri so zaigrali bolje in obdržali priključek proti zelo razigrani ekipi iz Murske Sobote. Rezultat je tako ob polčasu kazal 45:48 v prid murskosoboškim košarkarjem.

Drugi polčas se je začel s približno istim tempom, kot se je končal prvi in trajal vse do treh minut do konca 3. četrtine, ko se je tekma prelomila v prid Sobočanom, saj so domači igralci naredili preveč napak in bili kar nekaj časa brez točke, gostje pa so zadevali iz protinapadov,  tako se je končala tretja četrtina z rezultatom 13:22 za goste.

Zadnja četrtina se je nadaljevala z podobno igro kakor na koncu tretje četrtine in tako so gostje prišli do dvajsetih točk naskoka ter si teoretično že zagotovili zmago v Beltincih. Tekma se je zaključila v dokaj mirnem duhu in nekaj atraktivnimi akcijami na obeh straneh, predvsem pa je izstopalo lepo zabijanje Kukla, katerega so z aplavzom nagradili tudi gledalci (čez 30) in igralci obeh ekip. Tekma se je končala z  rezultatom 76:96 v prid Sobočanom, ki so si zaslužili zmago.

Sestavil: Tilen Kukel (KK Beltinci), vir: http://www.pkl.si

---------------------

KK Paloma Sladki Vrh : KK SE Kerčmar Gornji Petrovci    82 : 65 (14:18, 27:13, 21:17, 20:17)

KK Paloma Sladki Vrh: Cehnar L. 30, Cehnar G. 21, Kikl 12, Vernik 9, Arzenšek 4, Breg 4, Kneževič 2, Horvat 0

KK Gornji Petrovci: Ismajlovič 17, Domjan 15, Brinar 15, Kerčmar R. 8, Kuronja 6, Šinkec 4

18.12.2010 sta v športni dvorani v Sladkem Vrhu pomerila domača ekipa KK Paloma Alfa in aktualni prvaki PKL KK Gornji Petrovci.

1. četrtina (14:18): Domačini so tekmo začeli boljše in hitro prešli v vodstvo s 4:0. Gostje so se zbrali in po nekaj hitrih proti napadih prešli v vodstvom ki je v 7. minuti znašalo že 4:16. Domači trener je vzel minuto odmora in po njej so domačini zaigrali boljše in četrtino končali z zaostankom štirih točk.

2. četrtina (27:13): Domačini so nadaljevali, kjer so končali in z zbrano obrambo ter z veliko natačnostjo povečevali prednost zlasti po veliki zaslugi Kikla, ki je bil nezrgešljiv. Kasneje sta na plan stopila še brata Cehnar, ki sta skoke dobivala po tekočem traku. Gostje so se poizkušali približati z nekaj meti od daleč, a pri tem niso bili preveč uspešni.

3. četrtina (21:17): Igra se v primerjavi s prvim polčasom ni nič kaj dosti spremenila. Domačini so odlično igrali v obrambi in v napadu in prednost je nekje na polovici 3. četrtine znašala že 20 točk. Gostje se niso dali zmesti in so proti koncu četrtine zadeli dve trojki. Po koncu četrtine je bilo na semaforju 62:48.

4. četrtina (20:17): Domačini do konca tekme niso popuščali in igralcam iz Petrovcev niso pustili blizu. Gostje so se zelo dobro borili, a na koncu je zmaga ostala doma. (82:65)

Sestavil: Mitja Vernik, vir: http://www.pkl.si

PŠK Ljutomer 2 : KK Lindau Lendava 69 : 78 (13:13, 11:18, 22:28, 23:19)


PŠK Ljutomer 2: Munda 33, Kolbl 11, Jurkovič 11, Kosi 8, Šumak 4, Preglej 2, Kočevar 0

KK Lindau Lendava: Balažic 22, Hozjan T. 17, Zrna 17, Sijarič 9, Svetko 5, Horvatič G. 3, Žalig 3, Horvatič S. 2

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.