https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

NK Čarda kljub velikim kadrovskim težavam uspela doseči zastavljen cilj

3.12.2014  

Z odhodom skoraj celotnega moštva v sosednjo Avstrijo pred jesenskim delom prvenstva 2013 in še pol leta prej, je NK Čarda praktično ostala brez članske ekipe.


Nekako jim je uspelo sestaviti ekipo za sezono 2013/14, vendar pa ekipa ni imela prave kvalitete. Rezultati so bili slabi. Zahvaljujoč reorganizaciji tekmovanja v 3. SNL niso izpadli iz lige.

V poletnem prestopnem roku so v klub pripeljali nekatere nove igralce in pa tudi novega stratega Bojana Malačiča. Z okrepljenim moštvom in novim trenerjem so upali, da jim bo šlo tokrat bolje, kar jim tudi je. Njihov cilj je bil sestaviti ekipo, ki se bo lahko enakovredno kosala vsaj s polovico moštev in  na koncu jesenskega dela zasedala vsaj deseto mesto. To jim je kljub velikim kadrovskim težavam tudi uspelo.

Od začetka priprav pa do konca sezone so namreč ostali kar brez petih igralcev. Dva nogometaša sta se poškodovala, dva sta zapustila klub, eden pa je odšel na misijo na Kosovo. Da bo zapolnili vrzel, ki je s tem nastala, so bili prisiljeni vključiti v moštvo nekatere perspektivne mladince, ki pa jih nikakor niso razočarali. S pridnim delom na treningih in disciplinirano igro so igrali iz tekme v tekmo bolje. Pokazali so, da so iz pravega testa in da na njih lahko gradijo igro. Vendar pa ocenjujejo, da jim za dosego boljših rezultatov še vedno nekaj manjka v sami igri. Predvsem nimajo strelca, ki bi znal iz zelo lepih priložnosti zadeti nasprotnikov gol. Če bi bil njihov izkoristek iz čistih priložnostih vsaj 30 % večji, bi bil tudi pogled na lestvico veliko boljši. To pa je tudi njihov cilj v tem zimskem prestopnem roku, najti pravega napadalca in še kakšnega igralca v zvezni in zadnji vrsti.

Z dobrim delom pričakujejo, da se bo v spomladanskem delu ekipa dobro uigrala, da se ne bodo borili za obstanek v ligi, ampak pričakujejo uvrstitev nekje v sredini lestvice. Imajo zelo mlado ekipo z izrednim trenerjem v katero verjamejo, da je sposobna z nekaterimi okrepitvami v bodoče dosegati zelo solidne rezultate.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2014 ob 10:09 gost

      Carda Carda Carda, vas se Lipa obrnej...

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.12.2014 ob 9:46 Čardaš gost

        ge pa te Lipa špila že 20 lejt - v keroj lige ?!? Lipa nede nikdar boukša od Čarde - nikdar pa še te nej. :)

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.12.2014 ob 10:30 gost

      Zakoj pa nej. Lipa lejko obrnej tudi marsikoga drujgoga, lejko pa tudi spuši z Rotundo. Isto je s Čardo. Ampak to je pač nogomet. Čarda ima letos zelo mlado ekipo, ki dobro trenira in napreduje iz tedna v teden. Samo tak dale in ni straha za obstanek v ligi.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.12.2014 ob 12:16 SELO gost

      Čarda ima pravega strelca na dosegu roke.....igra za KMN Čarda in tudi dosega gole v NK Gančani................le rejč je treba vouščiti !!!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.12.2014 ob 9:38 bivši Čardaš gost

      Čarda ima strelca trenutno na Kosovu. Spomladi če pride nazaj dobro fizično pripravljen je na njem samo to, da ulovi dobro formo in občutek ter začne zabijat. Itak je že med starejšimi igralci in izkušnje definitivno ima, pa tudi kvaliteto. Samo da zgrabi pravo formo pa ni panike. Je pa res, da nima Čarda nobene alternative, če bi recimo postavil igro z dvema napadalcema - in pa za v prihodnje bo treba neke alternative poiskati. Dandanes je med mladimi težko najti pravega kvalitetnega napadalca, ki ima občutek za gol in hladnokrvno eksekucijo - dolga leta je imela Čarda enega takšnega vrhunskega napadalca - Kereca. Zaenkrat pohvale ekipi in trenerju Malačiču za doseženo navkljub težkim razmeram in zdesetkanemu kadru. Ta ekipa ima definitvno prihodnost, saj je povprečno precej mlada in večina teh mladih igralcev ima nek potencial. Je pa res, da bi bilo potrebno še nekaj dodatnih igralcev, da bi bil kader malenkost širši, ker trenutno ni kaj dosti adekvatnih zamenjav na klopi. Sicer pa mislim, da se s podobno problematiko ukvarja večina tretjeligaških ekip - večina jih ima solidne enajsterice, dokler klopi so več ali manj pri vseh ekipah bolj kot ne toliko da so. No pa srečno naprej Čardaši, navijači smo z vami !!! lp

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.12.2014 ob 14:56 gost

      To pa zatou ka ma skoraj vsaka ves tretjeligaša. Odkid pa vzeti telko igralcev in še po vrhu ( kvalitetne ) Vsak razumen človik bij rekel, da je tou skregano z logikoj.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.12.2014 ob 7:33 čardaš1 gost

      Vsaka čast starejšim igralcem keri so prejšnjo sezono stopili skuper in odigrali prvenstvo.če bi to te nej napravili in bi šli v zadnjo ligo,tej mladi nebi dobili tak dobrega izhodišča.vidim perspektivo v teh mladih igralcih in z makijem na čelu mamo realne šanse,da ostanemo tretjeligaš.kljub posmehovanju v lanski sezoni stari čardaši še enkrat hvala,da ste stopili skupaj in obdržali in dali možnost novi generaciji.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.12.2014 ob 9:19 gost gost

      Ja, poleg napadalca more Čarda še trenera najti, ker Malačič ide v Lendavo. Preverjeno.....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.12.2014 ob 9:19 gost

      Šavel se vrača iz Austr. z petimi igralci,da prevzamejo Čardo,zopet bo Čarda prva

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.12.2014 ob 10:53 čardaš gost

      Malačiča še par lejt ne damo, .... Šavel, nein danke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.12.2014 ob 16:42 gost

      nevem šteri so stari čardaši ki so odigrali lansko sezono ???, ha ha, lejko bi že lani mladinci špilali oz. tej mladi kak letos, nej ka so nej šanse dobili, špilali so stari !!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.12.2014 ob 12:10 gost

      Lahko pripeljete10 novi okrepitev ali vse eno boste zamenjali trenerja,kjer nebo rezoltatov.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.12.2014 ob 12:14 gost

      Lepo da ste zadovoljni z skromnim NOGOMETOM !!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.12.2014 ob 10:52 gost

      Nogomet je pač takšen kot si ga okolje lahko privošči. Vsepovsod je tako.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      21.12.2014 ob 16:28 gost

      Kak klub lejko itro padne na ( skromna tla ).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2014 ob 8:47 gost

        Istina. Ampak Čarda nastopa v isti ligi že vrsto let, ter za razliko od mnogih nosi isto ime in isto davčno številko kot ob ustanovitvi leta 1972

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.