https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z Mikloševim senjon in odprtjem drsališča pričetek prazničnega decembra v Murski Soboti

Murska Sobota, 03.12.2014 ob 14:21  

V Murski Soboti se bo praznični december začel v soboto, 6. decembra – na dan, ko bo v mestnem središču potekal tradicionalni kramarsko – rokodelski Miklavžev sejem. Na ta dan bo ob 17. uri tudi uradna otvoritev drsališča na Trgu kulture, ki bo na voljo za brezplačno zabavo na ledu vse do konca februarja. Na ta dan bo središče mesta zasijalo v praznični okrasitvi.


Za praznično okrasitev mestnega središča, ki bo v podobnem obsegu kot minula leta, bo letos občina namenila okrog 7.700 EUR.

Predbožični čas bo obogatil božično - novoletni sejem, ki bo na Slovenski ulici izveden v ponedeljek, 22. in torek, 23. decembra. Slovenska ulica bo ponovno oživela z omamnimi dišavami kulinaričnih dobrot, stojnicami bogatimi z izbrano ponudbo božično - novoletnih darili ter ob prazničnem programu. Prireditev organizirajo Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Komunala Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota  v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Murska Sobota.

Najdaljša noč v letu z ognjemetom, skupinama Blue planet in Špirit ter silvestrovanjem za otroke

Praznični december se bo v Murski Soboti zaključili na silvestrski večer.  Kot novost letos prvič prirejajo silvestrovanje za najmlajše, ki bo ob 17. uri, v mestnem središču, na Trgu zmage (pred banko in pošto). Otrokom in njihovim staršem bodo silvestrsko vzdušje in praznovanje pričarali plesalci in animatorji Plesne šole ZEKO. Ob 22.00 se bo začelo tradicionalno silvestrovanje na prostem z domačima glasbenima skupinama  Blue planet in Špirit. Tik pred polnočjo bo zbrano množico nagovoril župan Aleksander Jevšek, prve trenutke novega leta bo mesto ožaril novoletni ognjemet.

Predvidena vrednost izvedbe silvestrovanja na prostem znaša skupaj z ognjemetom okoli 13.000,00 EUR, od tega je predvidena vrednost ognjemeta 1.830,00 EUR. Načrtovani stroški letošnje prireditve so v podobnem finančnem okviru kot minulo leto. V primerjavi s silvestrskimi prireditvami izpred nekaj let pa je Mestna občina Murska Sobota stroške znižala za približno 20%, predvsem na račun glasbenih izvajalcev in cenejšega ognjemeta.

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    03.12.2014 ob 15:14 ms gost

    Blue planet ? alo ka rejsan nega boukšij od njih ?Te se ne čüdite či nede lidij vöni

    11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    • gost
      05.12.2014 ob 19:53 la gost

      ka nede lidij vöni boš vido kelko de jih tan....če se ti Planeti ne vidijo pa nejdi ta in problem rešeni nej tak ??????

      0 1 Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    03.12.2014 ob 15:41 gost

    koga bi pa tej meo? kakšne hrvatske ka 10 jurjof odnesejo za tisto njihovo štanc jamranje? ka ma veze što špila, glavno ka je neka. če pa dajo koa drugoga te se pa palik bunili kak pejneze ta mečejo pa ka bi rajši lačni deci dali. tak kak ovi prizadetki na sobotainfo ka jih ognjemet mouti pa ka bi naj rajši maloj deci dali pejnaze. tej isti bi valda najbole štenkali, če nebi bilou ognjemeta.

    9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    03.12.2014 ob 15:51 gost

    eh vepa ne seri tej blue planet so seposedi..

    10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
    03.12.2014 ob 16:04 gost

    ja pa ka zaj če so seposejdi. itak ne špilajo svoje muzike, špilajo samo priredbe plus tisti en svoj komad ali dva.. tak ka je čistak vseeno što tan špila. ajde te pa povej koga bi tij meo? sakši tej veselički bend ka po goričih veselicaj pa va beteceji špilajo so na eno in isto kopito. vsi prešpilavajo iste komade tak ka je rejsan vseeno što den nan tan cvilo.

    10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
    03.12.2014 ob 16:47 gost

    Za silvestrovo največ košta ozvočenje g.Ružića,Blue so pocejni Špirit pa zašenki,pa što je tou sploj...BEDA....

    4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    • gost
      03.12.2014 ob 19:27 silver gost

      DUNČI,če nevejš što je špirit rajši boj tiho.če mo šel ven bom sigurno samo zaradi njih šel.

      6 0 Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
    03.12.2014 ob 18:10 gost gost

    te pa sejte doma pa glejdajte silvestrovanje na tv as ali pa ite v MB ali LJ nej ka samo neka šinfate pod saki post pa van nikoli nič ne paše. Sako leto se tere vni lidij pa saki ide za to ka doživi tisti magični trenutek vstopa v novo leto pa ka se kaj spigej pa koga znanoga sreča pa pozdravi... glede muzike pa van itaq nikoli ne paše či so bp ali wb ali plamen ali što koli domači je nej ok ka isto špilajo, či je što drujgi ali bože nedaj hrvat pa pa ka tu lejče pa ka dragi! te pa za drujgo leto naj odprejo na občini nabiralnik za predloge in zmaga predlog z največ glasovi pa rešeno! te pa či nede po vaše de pa včasi "künja" znankar... haha prav smejšni ste eni! sako leto pa itaq eni doma sidite za PC-jami pa čakate slike z silvestrovanj ka te v novem letu pa lejko dale šinfali vsepovrejk. lp!

    11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
    03.12.2014 ob 19:36 kilop gost

    - ( 18:10 ((( Tij če bi bil tak bogat kak se tö šopiriš bi odišo v hotel novo leto čakat nej pa z cekron in pet literskin glažon vijna iz Špina na trg čakat novo leto .Srmaček ka te tij čubijš na PC ji ?Dudek

    3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
    03.12.2014 ob 20:06 gost gost

    Ta san ti na žul stopo ali si se najšo ger notri v besedili? :) što se šopiri? ge samo pravin za par oseb kere nonstop neka pametujejo po forumaj pa ne skači bv neka. S ten "bogastvon" si pa redno mimo vdaro, ker nej nišče nika omenjo glede toga pa si še 1x prešti, či si ger kaj nej razmo, ker san samo lepo napijso bistvo silvestrovanja na prostem zaj pa si saki po svoje naredi pa nišče ne omenja 5l glaža pa takše betežne kak ti gučiš in ne spadan med tiste ka njemi samo trbej par litrov vijna pa ka bedejra te nindri v parki pa nevej za sebe. ;)

    6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    • gost
      05.12.2014 ob 10:46 kilop gost

      20:06 ((( .....mene ne boš geno z ničim niti si mi na žül stoupo še menje pa ka bi se grs ge notri najšo .Zaradi mene če te si z gramofonom špilali in to z BP je še en dokaz kak ste zaostali .Nej zaman ka zavolo takšij kak si tij in tebi podobno je zapostavleno celjo Prekmurje .Želim ti veliko zabave ob glasbi kravji bal lp

      1 3 Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.