https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Mavrična fotografska razstava otrok OŠ IV Murska Sobota

Murska Sobota, 06.12.2014 ob 7:15  

V okviru praznovanja 50. obletnice OŠ IV Murska Sobota so v četrtek v preddverju dvorane soboškega gradu odprli fotografsko razstavo z naslovom »Kot barve mavrice«.

Fotografije učencev sporočajo, da gre za otroke s posebnimi potrebami, ki pa imajo tako kot tudi vsi ostali otroci tega sveta enake želje, po igre, ljubezni, toplini, prijateljstvu. Fotografska razstava je nastala na pobudo staršev v sodelovanju z otroci, šolo in Fotoklubom Murska Sobota.

»Ti otroci nimajo drugačnih potreb kot drugi, le pomoč potrebujejo pri zadovoljevaju svojih potreb«

Zbrane so nagovorili predsednik sveta staršev Marijan Škalič, ravnateljica OŠ IV Murska Sobota, mag. Metka Kuharič in župan MO Murska Sobota, mag. Aleksander Jevšek.

Predsednik sveta staršev OŠ IV Murska Sobota, Marijan Škalič, je uvodoma povedal, kako se spominja svojih šolskih dni, ko so nekateri sošolci učence četrte šole imenovali specialci, ker so bili drugačni od njih. To so bili otroci iz katerih so se norčevali, da se celo leto učijo pet številk, nato pa jih čez počitnice pozabijo. Sedaj jih uradno imenujejo otroci s posebnimi porrebami. Kakšne pa so posebne potrebe teh otrok, je nadaljeval Škalič. Ti otroci po njegovih besedah nimajo posebnih potreb, saj so le te iste kot jih imajo ostali ljudje, potrebe po razumevanju, prijateljstvu, ljubezni. Rabijo le pomoč, da svoje potrebe zadovoljijo. Želijo si le biti sprejeti med prijatelji. Do bližnjih se je treba obnašati tako, kot bi to sami želeli, da se drugi do nas, je še povedal Škalič.

Vsi smo kot barve mavrice

Razstava 16 mavričnih fotografij otrok predstavlja drugačen vpogled v njihova čustva, razmišljanja, spreminjanja njihovih družin in preoblikovanja pogleda na življenje s strani okolice. Avtorji fotografij so  člani Fotokluba Murska Sobota, Biserka Sijarić, Lado Klar, Dani Mauko in Tadej Pušnik. Razstavo si lahko ogledate v soboškem gradu do 31.12.2014, nato pa si želijo da bi potovala širše po Pomurju.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.