https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču prišlo do trčenja osebnih avtomobilov

05.12.2014 ob 7:31  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, dve poškodovanji vozil na parkirnih prostorih in povoženje divjadi.

Ob 20.43 uri je prišlo v Rakičanu zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču najprej do oplaženja dveh osebnih avtomobilov, nato pa še do čelnega trčenja dveh osebnih avtomobilov. Trčenje je bilo tako silovito, da sta voznika ostala ukleščena v vozilih iz katerih so jih izrezali gasilci. Oba sta bila prepeljana v soboško bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je udeleženec  utrpel hude telesne poškodbe, povzročitelj pa lažje. Cesta je bila zaradi ogleda kraja prometne nesreče, ki se ga je udeležil tudi preiskovalni sodnik skupaj z državnim tožilcem zaprta do 24. ure.

Zaradi slabših vremenskih razmer in mokrih ter spolzkih vozišč voznike opozarjamo, da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na vozišču. Ne dovolite, da zaradi neprilagojene hitrosti postanete povzročitelj prometne nesreče. 

Na področju kriminalitete so obravnavali poškodovanje pnevmatik na avtobusu, tatvino goriva na bencinskem servisu in goljufijo pri nabavi blaga. Ljutomerski policisti so zasegli bankovec za 20 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali med M. Soboto in Lendavo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.