https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Goričkem o razvojnih priložnostih v obmejnem prostoru Slovenije in Madžarske

12.12.2014 ob 11:30  

V prostorih Krajinskega parka Goričko je v sredo potekala slovensko-madžarska konferenca v okviru projekta REG-NET, na kateri so partnerji predstavili rezultate projekta, ki so spodbudni. Predstavljen je bil v okviru projekta razviti sistem prostorske informatike. Predstavljene pa so bile tudi razvojne priložnosti v obmejnem prostoru Slovenije in Madžarske.


 

V prvem delu konference, po uvodnem nagovoru organizatorja konference, je Dániel Holdosi, predstavnik vodilnega partnerja, Urada samouprave Železne županije, predstavil projekt REG- NET, spregovoril o ciljih in doseženih rezultatih projekta. V nadaljevanju je Mitja Sankovič predstavil priložnosti razvoja obmejnih območij v naslednjem programskem obdobju 2014-2020. Programsko obdobje 2014-2020 bo prineslo številne priložnosti za nadaljnji razvoj obmejnega območja med Slovenijo in Madžarsko.

V drugem delu konference sta bila predstavljena slovenski in madžarski sistem prostorske informatike, ki bosta v prihodnje koristno služila organizacijam, ustanovam in podjetjem pri pridobivanju podatkov za načrtovanje, pripravo in izvedbo projektov.

Na slovenski strani je bil pripravljen STAGE – Geostatistični portal za Pomurje, kjer bodo zainteresirani lahko na enostaven način pridobili informacije o regiji in njenih značilnostih na enem mestu.

Geostatistični portal za Pomurje vključuje podatke o prebivalstvu, okolju in infrastrukturi, kmetijstvu in gozdarstvu, gospodarstvo in turizmu. Omogoča prikazovanje statističnih podatkov po izbranih prostorskih enotah (regija, občina, naselje) in v različnih časovnih obdobjih.

 

Portal STAGE – Geostatistični portal za Pomurje se nahaja na spletnem naslovu:  www.regnet.si.

Projekt REG-NET je v zaključni fazi in se končuje konec leta 2014.

Projektni partnerji so: Urad samouprave Železne županije, Razvojni center Murska Sobota, Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj in Regionalna razvojna agencija Mura d.o.o..

Projekt REG-NET delno sofinancira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in se izvaja v okviru operativnega programa Slovenija – Madžarska 2007-2013.

 

  

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.