https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Beltincih na ogled kunci, perutnina in golobi različnih pasem

Beltinci, 14.12.2014 ob 11:30  

Že 27. razstava malih živali zapovrstjo se tokrat odvija v beltinškem gradu. Društvo gojiteljev malih živali s predsednikom Štefanom Viragom je tokrat predstavilo 158 golobov, od tega 21 različnih pasem, 32 kuncev, od tega 6 različnih pasem in 39 perutnin, od tega 9 različnih pasem. Razstava malih živali je na ogled tudi danes v gradu Beltinci. 


Društvo gojiteljev malih živali Beltinci deluje že 33 let in šteje 33 članov. Vsak izmed njih prinese žival, ki jo goji doma, katere potem ocenjujejo sodniki, ki prihajajo iz združenja sodnikov Slovenske zveze društev gojiteljev pasemskih malih živali. Tokrat so bili štirje sodniki, dva sta ocenjevala golobe, ostala dva pa perutnino in kunce. Zaupali so, da se pri perutnini in golobih ocenjuje predvsem oblika in barva, pri kuncih pa so pomembne še druge lastnosti, kot so teža, dlaka in dolžina ušes. Združenje sodnikov se mora ravnati po evropskih standardih in ocenjevati korektno. Vse živali so bile tudi razvidno označene.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2014 ob 15:57 gost

      OGROMNA GUŽVA , okrog teh majhnih nedobudnežev ? Tukaj je nej bilou zastojn za dol pu guuti ! Te bi se trlo lidij !?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.