https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Svetovni dan zborovskega petja obeležili tudi v Murski Soboti

Murska Sobota, 14.12.2014 ob 10:00  

Svetovni dan zborovskega petja je v soboto v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Sobori sedaj že tradicionalno obeležil tudi Mešani pevski zbor Štefana Kovača iz Murske Sobote pod vodstvom zborovodje Tomija Bušinoskega. Na koncertu je gostoval še Kamerni hor Lavirint iz Zaječara (Srbija) pod vodstvom zborovodkinje Željke Aleksić.


Svetovni dan zborovskega petja

Drugo nedeljo v decembru obeležujemo svetovni dan zborovskega petja. Osnovni namen obeležitve je da v glasbi ne iščemo le oblikovne popolnosti in poustvarjalne lepote ampak z združenimi močmi slavimo solidarnost, mir in razumevanje. Praznujemo ga že od leta 1990, ko je na generalni skupščini svetovne zborovske zveze IFCM venezuelski skladatelj Alberto Grau predlagal to praznovanje. Ta dan je obeležilo že več kot 15.000 zborov in več milijonov pevcev. Tradicionalno ga vsako leto obeležuje tudi murskosoboški zbor. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2014 ob 14:15 gost

      Čestiramo na izvedbi !! Kje sopa bili gosp. škof ? Morda so kaj nakupovali ? Tudi škofijskega ekonoma ni bilo !? Oni pa so že bilij na Trdkovi ? Izredno lepe geste gospodov iz vrha cerkve ! Toliko oni prispevajo , tem revežem , ki se trudijo pričarati prihod praznikov !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.