https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Aktivnosti "nepridipravov" so se povečale

 

V preteklem dnevu so policisti obravnavali eno prometno nesrečo, enajst kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, tri povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in pridržali enega kršitelja.

V obravnavani prometni nesreči je nastala le gmotna škoda.

Slika je simbolična.

S področja kriminalitete je bilo obravnavanih pet tatvin, dve ponarejanji denarja ali vrednotnic, vlom, poškodovanje tuje stvari, ogrožanje varnosti in zatajitev. Na območju M. Sobote je bila obravnavana tatvina orodja v trgovini, tatvina denarja, goriva in dokumentov. Na območju PP Gornji Petrovci  je bil ukraden električni pastir vreden 500 EVR. Na območju Lendave je bil obravnavan vlom v poslovni objekt. Na območju Ljutomera  je neznanec na parkiranem osebnem avtomobilu razbil zadnje steklo. V M. Soboti je bil odkrit bankovec za 100 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na  javnih krajih in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervencijah pomirili. 

Pridržan je bil voznik osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Veliko število dogodkov s področja kriminalitete kaže, da so tatovi, vlomilci in storilci drugih kaznivih dejanj v tem pred prazničnem času zelo aktivni. Poskrbite za svoje premoženje. Denarnic, plačilnih kartic, ključev vozil in stanovanj, mobilnih telefonov in drugih vrednejših predmetov ne puščajte na vidnih mestih brez nadzora.

Meritve hitrosti bodo čez dan na pomurski avtocesti in med Lendavo in Gornjo Radgono.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.