https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Binkoštna cerkev Vadarci: »Božič – Bog je postal človek, da bi ljudje lahko postali Božji sinovi«

Vadarci, 27.12.2014 ob 8:00  

V Binkoštni cerkvi v Vadarcih so na sveti večer pripravili posebno bogoslužje, ki je bilo obsijano v siju prvega Svetopisemskega Božiča. Tistega izpred dobrih 2000 let.


Otroci, najstniki, mladi in odrasli iz Binkoštne cerkve Vadarci so v bogoslužje vključili mjuzikel, ki so ga pripravili kar sami. Zgodba je bila odigrana prav po Svetem Pismu iz evangelija po Luku. Vsi zbrani so se zlahka prepustili toku zgodbe, saj jih je le ta nežno popeljala v čas, ko se je Marija srečala z angelom, ki ji je oznanil Božji načrt.

Namreč angel Gabriel ji je prenesel sporočilo, ki jo bo za vedno spremenilo. »Angel je vstopil k njej in rekel: »Pozdravljena, z milostjo obdarovana! Gospod je s teboj!« Za Marijo je bil Božič izziv prav razumeti, kaj pomeni milost in naklonjenost od Boga. Zgodba je naravnost prikazala, da se bo Marija naučila, biti obdarjen z milostjo od Boga, pomeni sebe vključi v poseben Božji načrt. To je tudi pomenilo, da se vse njene dosedanje želje ne bodo uresničile. Za Marijo je Božič pomenil odkrivati Gospodovo prisotnost na čisto poseben način. Marija ni pričakovala, da bo ravno ona postala Jezusova mati. Rodila bo sina, ki je Emanuel – Bog z nami, Knez miru, Oče večnosti, njegovemu kraljestvu ne bo konca. Tolikšna milost in naklonjenost, ki jo je bila deležna je presegala vsa njena pričakovanja. Pa vendar Bog še tudi danes preseneča življenja tistih, ki verujejo in živijo v skladu z Njegovo besedo. Torej: »Bogu ni nič nemogoče!«

Tudi Jožef, Marijin zaročenec je na odru cerkve s svojo vlogo sporočal vsem prisotnim, da praznovati rojstvo Rešitelja ni povezano zgolj z osebnimi željami ampak ima zvezo s tem, da naredimo, karkoli je potrebno, da Otroka Jezusa Kristusa z dobrodošlico sprejmemo v naša življenja.

Z letošnjim božičem je velika želja, da božjo milost in naklonjenost sprejme vsak človek, kajti Bog se je sklonil in prišel med nas v Jezusu Kristusu. To je čas milosti, ki sporoča, da rojstvo Jezusa še vedno preseneča, ko je rojen v srcu človeka. Bog se veseli, ko sreča može in žene, ki mu bodo dovolili, da njihova dobro premišljena življenja preseneti Jezus z neverjetnimi načrti.  V tem božičnem času Bog zagotovo želi svoje načrte na sveže obsijati v vseh naših srcih, je dejal pastor Anton Sukič in nadaljeval: »Ko nebesa stopijo v naše življenje, ko je povabljen Jezus v človekovo življenje, je ta oseba trčila ob Božje želje. Pomeni razumeti, da so Božje poti vselej boljše in višje kot naše poti. A je lahko kaj višjega od dejstva, da je Bog izbral ravno mene in tebe, da bi ti stopil v nebeško realnost, ki bo postala živi primer Kristusovega kraljestva. Res čudovita izjava posameznika, ki reče Bog hvala ti, da si moje življenje zmotil s sovjo ljubeznijo in svojim načrtom«.

Pridigo je pastor zaključil z besedami: »Gospod, zgodi se mi po tvoji besedi!« Ob tem se človek počuti nevrednega, da bi ga Bog lahko uporabil, a hkrati najbolj izpolnjenega in obdarjenega z milostjo. Bog velikokrat prekriža naše načrte z namenom, da bi uporabil vsakega od nas kot orodje po katerih bo Kristus razodet vsem generacijam.

Vsak Božič je glasno oznanilo, da nobeden od nas več ni zmožen živeti svoje življenje. Vsi smo zaobjeti z božjim klicem, ki odmeva v naših srcih: »Živi za Njegov namen! Živi samo za Kristusa!«

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.