https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Se Milan Kučan vrača na veliko sceno?

22.12.2010 ob 12:01  

Aleksander Lucu, komentator časnika Dnevnik, meni, da izjava Janeza Stanovnika, ki kliče na pomoč Milana Kučana, ni naključna.

"Izjava niti po naključju ni naključna, temveč ima napoved Kučanove vrnitve že natančno določeno zmago v prvi etapi. Milan Kučan bo namreč že drugič v prvem desetletju tega stoletja slavnostni govornik na tradicionalni spominski slovesnosti, ki bo januarja na Dražgošah," v Nedeljskem Dnevniku o prekmurskem politiku in nekdanjem predsedniku države piše Lucu.

Foto: Samo Bešlagič

Levici ostaja le še Kučan?

Lucu meni, da odločitev organizatorjev spominske slovesnosti ni naključna. "S tem bodo organizatorji skušali popraviti lansko odločitev, da so govor poklonili notranji ministrici Katarini Kresal, ki se je kmalu zapletla v številne pričakovane neprijetnosti, ki bi jim težko našli povezavo z NOB. Toda takrat je bila Kresalova ob Zoranu Jankoviću in Gregorju Golobiču še kandidatka za možno zamenjavo predsedniku vlade Borutu Pahorju. Po slabem letu so vsi trije že odpisani. Tako je ostal dobri stari preizkušeni Milan Kučan in njegova izraelska naveza, ki zna za primerno ceno vedno ponuditi roko rešitve."

Lucu napovedal "veliki pok iz Finske"

Spomnimo, da je prav Lucu je pred dvema letoma razkril »znameniti veliki pok«, ko je napovedal »afero Patria«, ki je vključevala tudi ime Milana Kučana. "V enem od tedenskih biltenov vladajoče stranke se namreč že nekaj številk panično sprašujejo, kje je Milan Kučan. Se je umaknil, se je ustrašil ali pa celo pripravlja glasen politični pok? Resnica je, da se ni ustrašil, pač pa umaknil, kajti za veliki pok je že vse pripravljeno," je takrat zapisal Lucu. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.